Sağlık Bakanlığı'ndan yeni uygulama

Sağlık Bakanlığı, aşı güvenliğini en üst seviyeye çıkartmak için ''Aşı Takip Sistemi'' kurarak her aşıya bir kimlik numarası verecek.Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Torunoğlu, Aşı Takip Sistemi ile ilgili bilgi ve

Sağlık Bakanlığı'ndan yeni uygulama

Sağlık Bakanlığı, aşı güvenliğini en üst seviyeye çıkartmak için ''Aşı Takip Sistemi'' kurarak her aşıya bir kimlik numarası verecek.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Torunoğlu, Aşı Takip Sistemi ile ilgili bilgi verdi.
 
İlaç Takip Sistemi'nde olduğu gibi her aşıya ''karekod'' denilen bir kimlik numarası verileceğini bildiren Torunoğlu, bu sayede aşıların her aşamada izleneceğini, bir çocuğa hangi aşının yapıldığını anında belirlenebileceğini söyledi.
 
Aşının nakli ve korunması sırasında sahip olması gereken ısının merkezden takip edileceğini anlatan Torunoğlu, sistem sayesinde hem aşıların ısı değişimlerinden zarar görüp israf edilmesinin önleneceğini hem de insan kaynaklı hataların sıfıra ineceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler