Sağlık bakanlığından müjde!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, özel hastanelerde yapılacak organ nakli, kalp ameliyatları ve kanser tedavileri için bir düzenleme yaptıklarını belirterek, “Organ nakli, kalp ameliyatları ve kanser tedavileri için vatandaşlar tarafından hiç para ödenmeyecek. K

Sağlık bakanlığından müjde!
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, özel hastanelerde yapılacak organ nakli, kalp ameliyatları ve kanser tedavileri için bir düzenleme yaptıklarını belirterek, “Organ nakli, kalp ameliyatları ve kanser tedavileri için vatandaşlar tarafından hiç para ödenmeyecek. Kuralı öyle koyuyoruz” dedi.

Atatürk Üniversitesinde yapılacak Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği 6. Kongresi'ne katılmak için Erzurum'a giden Bakan Akdağ, organ naklinde yeni düzenlemeye gideceklerini söyledi.

Akdağ şöyle dedi: “Organ ve özellikle böbrek dağıtımında büyük ölçüde adaleti sağladık.

Böbrekteki sistemi karaciğerde de uygulayacağız. Dönemimizde ayrıca vatandaşlarımız sosyal güvencesi ile sağlık hizmetini alırken özel hastanelerden de hizmet alma imkanına kavuştu.

Vatandaşımızın bunun için özel hastanelere katkı payı ödemesi gerekiyor. Son uygulamalarla özel hastanelere gidenler 10 YTL katkı payı ödüyor. Daha fazla masrafı olmuşsa sosyal güvenlik için oluşturulan faturanın yüzde 30'una kadar ilave ücret istenebiliyor.

Özel hastanede örneğin 500 YTL'lik masraf çıktı. Vatandaştan en fazla 150 YTL alınabilecek. Daha önce özel sektör istediği kadar fark alma hakkına sahipti. Ekimden itibaren bu uygulamamız tam oturdu. En fazla yüzde 30'u ödeniyor.”

Bakan Akdağ'ın sözünü ettiği uygulama için Sağlık Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında görüşmelerin sürdüğü öğrenildi. Bakanlık yetkilileri, özel hastanelerin fark almamaya ikna edilmesi, bu sağlanamadığı takdirde de farkın Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenmesi üzerinde durulduğunu belirttiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık