Sağlık Bakanlığından büyük yenilik

Sağlık Bakanlığı​ ilaçta olduğu gibi kozmetik satışında da ‘karakod’ takip sistemini devreye sokuyor.Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, sistem hakkında şu bilgileri verdi: Üretilen her kozmetik ürüne, içinde tekil tanımlayıcı numara içeren karekod yapıştırılacak

Sağlık Bakanlığından büyük yenilik

Sağlık Bakanlığı​ ilaçta olduğu gibi kozmetik satışında da ‘karakod’ takip sistemini devreye sokuyor.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, sistem hakkında şu bilgileri verdi: Üretilen her kozmetik ürüne, içinde tekil tanımlayıcı numara içeren karekod yapıştırılacak ve sisteme eklenecek. Karakodu olmayan bu ürünler sahte, taklit ve kayıtdışı sayılacak. Bu ürünlere ve üreticisine yönelik yaptırımlar rahatlıkla uygunabilecek.

Bakanlık 2014 yılı ilk altı ayında 6070 kozmetik ürünün inceledi. 5 bin 375 ürünün sahte ve kaçak olduğu belirlendi. Sahte ürünler listesinin başında parfüm, tüy dökücü krem, şampuan ve karınca yağı bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler