Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama!

81 ilimizde Bakanlığımıza bağlı sağlık kurumlarında elektrik kesintisi sebebi ile sağlık hizmeti sunumunda aksama yaşanmamıştır" denildi.Açıklamada, elektrik kesintisi sonucunda sağlık hizmetlerinde herhangi bir sorun yaşanmadığı belirtilerek, "81 ilimizd

Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama!

81 ilimizde Bakanlığımıza bağlı sağlık kurumlarında elektrik kesintisi sebebi ile sağlık hizmeti sunumunda aksama yaşanmamıştır" denildi.

Açıklamada, elektrik kesintisi sonucunda sağlık hizmetlerinde herhangi bir sorun yaşanmadığı belirtilerek, "81 ilimizde Bakanlığımıza bağlı sağlık kurumlarında elektrik kesintisi sebebi ile sağlık hizmeti sunumunda aksama yaşanmamıştır. Sağlık kurumlarımızda jeneratör ve kesintisiz güç kaynakları devreye sokularak hiçbir hastamızın tedavi sürecinin etkilenmesine izin verilmemiştir. Yoğun bakım, hemodiyaliz ve ameliyathane gibi özellikli birimlerde sorun yaşanmaması için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Hiçbir sağlık kuruluşumuzda hayati risk oluşturacak bir durum yaşanmamıştır" ifadeleri kullanıldı.

"EVLERİNDE SOLUNUM DESTEK CİHAZINA BAĞLI OLARAK TEDAVİ GÖREN HASTALARIMIZ HASTANELERE NAKLEDİLMİŞTİR"

Ülke genelinde evlerinde solunum destek cihazına bağlı olarak tedavi gören hastalarımız 112 ambulansları ile en yakın hastanelere nakledilmiştir. Soğuk zincir uygulamasına tabi olan aşı ve serumlar için, ülkemiz genelinde tüm üniversite, eğitim ve araştırma, devlet hastanesi ile aile sağlığı merkezlerinin depo ve buzdolaplarında jeneratör ve kesintisiz güç kaynağı bulunmaktadır. Ayrıca 81 ilimizde aşı ve anti serum dağıtımı yaptığımız soğuk hava depolu araçlarımız, aşı ve anti serumları 8 ile 72 saat (+) 2 - (+) 8 °C'de muhafaza edebilen aşı nakil kaplarımız mevcuttur" açıklamasına yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler