Sağlık Bakanlığı kışa hazır

Sağlık Bakanlığı'na bağlı 112 Acil Servis ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), ülke genelinde kış hazırlıklarını tamamladı. Coğrafik yapısı nedeniyle yoğun kar yağışı olan illerde kar paletli ve kar küreme bıçaklı ambulansların bakımları yapılarak,

Sağlık Bakanlığı kışa hazır

Sağlık Bakanlığı'na bağlı 112 Acil Servis ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), ülke genelinde kış hazırlıklarını tamamladı.

Coğrafik yapısı nedeniyle yoğun kar yağışı olan illerde kar paletli ve kar küreme bıçaklı ambulansların bakımları yapılarak, ambulanslara zincir takıldı. Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar, "Bakanlık olarak tüm sağlık ekiplerimizle daha iyi performans sağlayıp, daha iyi hizmet verebilmek için 112 Acil Yardım ambulanslarımız ve özel donanımlı ambulanslarımızın kış hazırlıklarını tamamladık. Bu anlamda 112 servisimizde ülke genelinde aktif hizmet veren ambulans sayımız 4 bin 227 olmakla beraber 4 sedyeli 64 adet ambulansımız ile 91 adet yoğun bakım ve obez ambulansımız hizmet vermektedir" ifadelerini kullandı. Nacar, özel donanımlı ambulans sayıları ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Kar üzerinde rahat hareket edebilen 266 kar paletli ambulans ile Ağrı, Erzurum ve Van'da 2 adet olmak üzere tüm yurtta karı küreyerek ilerleyebilen 20 snowtrack ambulans görev yapmaktadır. Bugün itibariyle yurt içi ve yurt dışında profesyonel anlamda medikal kurtarma ve müdahale hizmetlerinde görev alabilecek eğitim almış 7 bin 557 adet UMKE personeli her daim yardıma hazırdır. Sağlık personelimiz 7-24 saat hizmet vermektedir. Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi (SAKOM) ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerince gün içerisinde 24 saat kesintisiz nöbet tutulmaktadır."

Sağlık Bakanlığı kışa hazır

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık