Rize'de öğrencilere sağlık taraması

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, “İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ile 60 ayını doldurmuş tüm ana sınıfı öğrencilerine ağız diş sağlığı taraması ve flor vernik uygulaması yapılıyor" dedi.Tepe, çocukların ağız v

Rize'de öğrencilere sağlık taraması

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, “İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ile 60 ayını doldurmuş tüm ana sınıfı öğrencilerine ağız diş sağlığı taraması ve flor vernik uygulaması yapılıyor" dedi.

Tepe, çocukların ağız ve diş sağlığının korunması,  geliştirilmesi ve bilgilendirilmeleri sürecinde her yıl eğitim-öğretim dönemi içerisinde sağlık personellerince gerçekleştirilen ağız, çene, diş sağlığı taramalarının yapılmdığını söyledi.

Bunun yanı sıra  koruyucu diş hekimliği hizmetlerinin en önemli faktörlerinden biri olan “Flor Vernik” uygulamasının bu yıl kentte 60 ayını doldurmuş anasınıfı öğrencilerine müdürlükleri tarafından görevlendirilen diş hekimleri ve sağlık personelleri ile uygulamaya başlandığını dile getiren Tepe, okulların kapanacağı tarihe kadar tüm anaokulu öğrencilerine ulaşılmayı planladıklarını kaydetti.

Tepe ildeki anaokulu öğrencilerine yapılan flor vernik uygulamasında öğretmen ve öğrencinin dikkatini diş sağlığına çekebilmek, diş yapısını kuvvetlendirmek, çürüğe karşı direncin kazanılmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Bu uygulamada doğru diş fırçalama tekniği ve çürük oluşturucu besinlerden uzak durulmasının öneminin de anlatılğına vurgu yapan Tepe, "Aynı zamanda erken yaşta diş çürümelerinin ve kalıcı diş kayıplarının önüne geçilmesi de en önemli amaçlardan biridir. Bu ve benzeri uygulamalarla gelecek nesillerin ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalığı artırılarak, önemli bir halk sağlığı sorunu olan diş çürüklerinin daha oluşmadan önce engellenmesi hedeflenmektedir” ifadelerine yer verdi.

Tepe, bütün anne babaların bu konuda bilgili olmalarını istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Çocuklarına bu bahsettiğimiz son derece faydalı uygulamanın yapılması için ailelerinden izin anlamında onay formu istenmektedir. Ayrıca uygulama kapsamında çocuklara diş taraması yapılıp, diş macunu ve fırçası dağıtımı yapılmaktadır. Bütün anne ve babaları çocuklarının sağlığı için bu uygulamaya izin vermeye davet ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler