Ramazan'da kan verilebilir mi?

 Gümüşhane Kızılay Kan Merkezi sorumlu doktoru Dr. Gülseren Oğuzhan Çıtlak, ramazan ayında oruç tutanların iftardan sonra kan vermesinde herhangi bir sakınca olmadığını söyledi. Ramazan ayı nedeniyle Gümüşhane Kızılay Kan Merkezi, Atatürk Parkı girişine k

Ramazan'da kan verilebilir mi?

 

Gümüşhane Kızılay Kan Merkezi sorumlu doktoru Dr. Gülseren Oğuzhan Çıtlak, ramazan ayında oruç tutanların iftardan sonra kan vermesinde herhangi bir sakınca olmadığını söyledi. 


Ramazan ayı nedeniyle Gümüşhane Kızılay Kan Merkezi, Atatürk Parkı girişine kurduğu mobil kan bağışı aracı ile kan topluyor.


Vatandaşların iftardan sonra canlı müzik dinlemek ve çay içmek için akın ettiği ve popülasyonun en fazla olduğu yerlerden olan bölgede vatandaşlar kan bağışına da ilgi gösteriyor.


İFTARDAN SONRA KAN VERMENİN ZARARI YOK

Gümüşhane Kızılay Kan Merkezi sorumlu doktoru Dr. Gülseren Oğuzhan Çıtlak, Ramazan ayında vatandaşların iftardan sonra kan bağışında bulunabileceklerini bunun kesinlikle bir zararı olmadığını belirterek, “Kesinlikle zararı yok. Kan bağışından sonra ilk 4 saatte vücut kaybedilen sıvıyı yerine koyuyor. İftarın ardından sahura kadar zaten vücut kendini toplamış oluyor. Kan bağışından sonra bol bol sıvı gıdalar tüketilmesi gerekiyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık