PRP tedavisi : Kendi kanınızla gençleşin

PRP kelimesinin açılımı Platelet Rich Plasma olarak adlandırılır. Bunun dilimizdeki direk karşılığı platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulamasıdır. PRP ise bahse konu olan tedavi yönteminin kısaltılmış adıdır. Bu uygulamanın temelinde kişiden al

PRP tedavisi : Kendi kanınızla gençleşin

PRP kelimesinin açılımı Platelet Rich Plasma olarak adlandırılır. Bunun dilimizdeki direk karşılığı platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulamasıdır. PRP ise bahse konu olan tedavi yönteminin kısaltılmış adıdır. Bu uygulamanın temelinde kişiden alınan az miktardaki kanın bu yönteme özel bir tüpe konulması ile başlar, alınan kana belirli bir süre santrifüj işlemi uygulandıktan sonra bileşenlerine ayrıştırılır bu işlem neticesinde elde edilen eser miktardaki platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma, yine kanın alındığı hastaya lokal enjeksiyon vasıtasıyla geri enjekte edilmesi prensibini temel alır. PRP uygulaması estetik, ortopedi, diş sorunları gibi tıp dallarında kullanılmaktadır. Ayrıca spesifik olarak ele alındığında prp tedavisi yöntemi, vücuttaki iyileşmeyen yaraların tedavisinde, bazı kronik ağrılarda, çeşitli tendon hasarlarında ayrıca vücutta hasıl olan romatizma kaynaklı şikayetlerin tedavisi gibi alanlarda uygulanmaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık