Prostat hastaları dikkat!

Elli yaşını geçen erkeklerin yüzde 50'sinden fazlasında prostat büyümesi görüldüğünü kaydeden Dr. Selim, “Prostat hastaları gündüzleri bol su tüketmeli ancak akşam yatmadan önce sulu gıdalar almamalıdır. Çünkü sulu gıdalar, hastada idrar yapma ihtiyacını

Prostat hastaları dikkat!

Elli yaşını geçen erkeklerin yüzde 50'sinden fazlasında prostat büyümesi görüldüğünü kaydeden Dr. Selim, “Prostat hastaları gündüzleri bol su tüketmeli ancak akşam yatmadan önce sulu gıdalar almamalıdır. Çünkü sulu gıdalar, hastada idrar yapma ihtiyacını ortaya çıkarır. Fakat bazı hastalar uyku düzeninin bozulmaması için geceleyin tuvalete gitmeyip idrarını tutuyor. Bu durum sonucunda idrar torbasında tembellik ortaya çıkabilir. İdrar içersindeki tortular iltihap ve taş oluşumuna neden olur. Bu sebeple prostat hastaları gündüzleri 4-5 kez, geceleri ise 1-2 defa idrar yapmalıdır” dedi.

Prostat kanserinin de genellikle yaşlı erkeklerde görüldüğüne dikkat çeken Dr. Selim, “Prostat kanseri genellikle yaşlı erkeklerde görülür. Prostat kanseri tanısı konulduğunda hastaların yüzde 90'dan fazlası 60 yaşının üstündedir. Tipik bir belirtisinin olmaması sebebiyle sinsi bir hastalık olarak değerlendirilir. Bütün kanserler arasında yaşla birlikte en hızlı artış gösteren kanser tipi prostat kanseridir” diye konuştu.

Prostat kanserinden korunma yolları hakkında bilgi veren Dr. Selim, şu tavsiyelerde bulundu:
“Kendinizi sıcak tutun, kabız kalmamaya özen gösterin. Sık sık egzersiz yapın. Alkol almayın. Belirli bir periyotta ihtiyaç hissetmeseniz dahi tuvalete gidin. Mesane boynu ve prostatı harekete geçirecek ilaçları doktorunuza danışmadan kullanmayın.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık