Profesyonel akne tedavisi

Akne, toplum da % 80 gibi bir oran da gençlerde görülürken, % 30 civarında yetişkinlerde görülmektedir. Akne genel olarak sivilce adıyla bilinir. Deri de bulunan yağ bezlerinin salgıladığı yağın, deri yüzeyine çıkarken kanalların tıkanması sonucu ile orta

Profesyonel akne tedavisi

Akne, toplum da % 80 gibi bir oran da gençlerde görülürken, % 30 civarında yetişkinlerde görülmektedir. Akne genel olarak sivilce adıyla bilinir. Deri de bulunan yağ bezlerinin salgıladığı yağın, deri yüzeyine çıkarken kanalların tıkanması sonucu ile ortaya çıkan rahatsızlıktır. Bazı durumlarda tedavisi mümkün durum da iken ilerlemiş seviye de olanlar da tedavisi zorlaşır.

Bakınız : Akne Nedir?

Deri üzerinde bir çok bakteri bulunur. Cilt temizliği yapılsa bile bu bakteriler yaşamaya devam eder. Deri üzerinde bulunan bakteriler, tıkanmış yağ kanallarına yerleşerek iltihaba ve akne oluşumuna neden olurlar.

Genellikle ergenlik döneminde görülmeye başlanan sivilceler 30'lu yaşlara kadar devam ettiği görülmüştür. Ergenlik döneminde, büyümeyi sağlayan hormonlar yağ bezlerinin sebum üretimini artırmasına neden olur. Böylece akne oluşumu artar. Bu dönem de gençlerin % 50 si dermatolog yardımı alırlar. Bazılarında ilaç tedavisi ile geçerken, ilerlemiş durumlarda lazer gibi estetik yöntemlere başvururlar. 20 yaşına kadar akne görülebilirken, ergenlik döneminde akne problemi yaşamamış kişiler 20 yaşından sonra akne sorunu yaşayabilirler ve 30'lu yaşlara kadar devam eder.

Etiketler : Sivilce Tedavisi

Akne'nin derecesine göre tedavi türü değişir. Orta ve düşük seviyelerde olan, cilde çok zarar vermeyen, geçebilecek seviyeler de ilaç tedavisi kullanılarak aknelerden kurtulunabilir. İlerlemiş, ilaç kullanımının işe yaramayacağı iltihaplı, leke bırakması mümkün ve cilde zarar verebilecek derece de olanlar da lazer tedavisi yöntemine başvurulur.

Bu yöntemler ;

·         IPL : IPL 400 – 980 dalga boyundadır. Bu dalga boyu, akne oluşumunu etkileyen bakterilere ulaşarak zarar görmelerini sağlar. IPL, akne tedavisi ile birlikte oluşmuş olan lekelenmeleri, kızarıklıkları, kabarıklıkları yok eder ve kolajen üretimini artırarak cilt yenilenmesini sağlar. 20 dakikalık bir uygulamadır. Aknenin derecesine göre seans sayısı değişirken, 8 – 10 seanstan oluşur. 4 seanstan sonra olumlu sonuçlar alınmaya başlanır. Ağrısız bir işlemdir. Yan etkisi yoktur.

·         Fraksiyonel lazer : Fraksiyonel lazer, cilt yenilemede oldukça etkili bir lazerdir. Bu lazer de, lazer ışınının ısısı ayarlanarak hasarlı bölgeye verilir. Hasarlı bölgenin zarar görmesiyle sağlam dokular, zarar gören dokuları iyileştirmeye başlar. Fraksiyonel lazer kolojen üretimini artırarak cilt yenilenmesini sağlar. Üst deride oluşan izlerin tedavisinde kullanılmaktadır. Ortalama 3 – 6 seanstan oluşur. 4 hafta aralıklarla uygulanır. Kızarıklık, şişlik, gibi yan etkiler olup, bir kaç gün içerisinde geçmektedir.

·         Nd:YAG lazer : 1064 nm dalga boyuna sahip lazer türüdür. Yüksek enerjiye sahip lazer ışınları hasarlı dokuya verilir. O bölgede bulunan pigmentler, lazer ışınlarını emerek hasarlı dokuların iyileştirilmesini sağlar. İyileşme süreci hızlıdır. Her cilt tipine göre güvenle uygulanabilen bir yöntemdir. Yan etkileri çok azdır. Akne'nin derecesine göre seans sayısı değişmektedir ve genel de 4-6 seans arasındadır. Uygulama yapılan bölgede hafif kızarıklık olabilir. İşlem bittikten sonra olumlu sonuçlar alınır.   

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler