Platform topuklu ayakkabılardaki tehlike!

Ayağı burundan tabana kadar belli bir topuk üzerinde yükselten düz taban modeller her ne kadar ince topuklara göre daha rahat görünse de vücudun dengesini bozarak düşerek yaralanmaya yol açıyor. Moda dergisi yazarı Liana Satenstein'in konuyla ilgili yazdı

Platform topuklu ayakkabılardaki tehlike!

Ayağı burundan tabana kadar belli bir topuk üzerinde yükselten düz taban modeller her ne kadar ince topuklara göre daha rahat görünse de vücudun dengesini bozarak düşerek yaralanmaya yol açıyor.
 
Moda dergisi yazarı Liana Satenstein'in konuyla ilgili yazdığı makaleyi manşetine taşıdı.
 
Haberde topuğun esneme payının olmadığı dolgu taban ayakkabılarda yürümenin çok zor olduğu ve olası düşmelerde yaralanma riskinin çok daha fazla olduğu kaydedildi.
 
Dolgu topuklu ayakkabılar hakkında kadınları uyaran uzmanlar "Topuklu ayakkabılar bilek burkulması riskini artırır. En yaygın problem yanal burkulmalardır. Bu bilek bağını normal uzunluğun ötesinde gerer. Ciddi burkulmalar bağın yırtılmasına neden olabilir. Burkulmuş bir bilek hareketsiz hale getirilmeli ve uygun şekilde iyileşmesi için fizik tedavi gerekebilir. Ciddi burkulma ya da bilek kırığı osteoartrit oluşumu riskini artırır" bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık