Parkinson hastalığını önleyen gıda!

 Biber yemenin Parkinson hastalığına yakalanma riskini üçte bir oranında düşürdüğü belirtildi. Uzmanlara göre içinde nikotin olan yiyecekler riski önemli derecede düşürüyor. Yapılan bir araştırmada, haftada iki kere biber yemenin Parkinson hastalığına yak

Parkinson hastalığını önleyen gıda!

 

Biber yemenin Parkinson hastalığına yakalanma riskini üçte bir oranında düşürdüğü belirtildi. Uzmanlara göre içinde nikotin olan yiyecekler riski önemli derecede düşürüyor.
 
Yapılan bir araştırmada, haftada iki kere biber yemenin Parkinson hastalığına yakalanma riskini üçte bir oranında düşürdüğü ortaya çıktı. Bilim insanları içinde nikotin olan domates, patates ve patlıcan gibi yiyecekleri tüketen kişilerin bu hastalığa karşı daha korunaklı olduğunu ifade ediyor.
 
Araştırmada ayrıca sigara içenler ve nikotin bandı kullananlarla hastalığa yakalanma riskinin düşük çıkmasının bağlantılı olduğu açıklandı.
 
Seattle'daki Washington Üniversitesi'nden Dr. Susan Searles Neilsen "Bizim çalışmamız nikotinli yiyeceklerle Parkinson hastalığına yakalanma oranı arasındaki ilişkiyi inceleyen ilk araştırma. Birçok çalışmada olduğu gibi tütün kullanmanın Parkindon riskini düşürdüğü ortaya çıktı. Bizim çalışmamız ayrıca nikotin ve ona benzer yiyeceklerin koruyucu etkisini olduğunu söylüyor" dedi.
 
Annals of Neurology dergisinde yayımlanan araştırmada 490 hasta ele alındı. Parkinson hastası olan bu kişilere beslenme alışkanlıkları ve tütün kullanıp kullanmadıkları soruldu.
 
Bunun yanında Parkinson ve nörolojik hastalığı olmayan 644 kişi de çalışmada yer aldı. Çalışmada genel olarak sebze ağırlıklı beslenmenin Parkinson riskine etkisinin olmadığı ifade edildi. Ancak içinde az miktarda nikotin olan patlıcangiller ailesi ve sigaranın Parkinson riskini düşürdüğü belirtildi.
 
Ancak araştırmada haftada en az iki kere biber yiyen bir kişininin Parkinson'a yakalanma riskinin yüzde 30 düştüğü ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık