Orucunuzu soğuk suyla açmayın

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gamze Çan'dan iftarda soğuk su uyarısı.17 saat civarında oruçlu kalındığını hatırlatan Çan iftar açılır açılmaz bol miktarda soğuk su tüketmeye çalışıldığını sö

Orucunuzu soğuk suyla açmayın

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gamze Çan'dan iftarda soğuk su uyarısı.

17 saat civarında oruçlu kalındığını hatırlatan Çan iftar açılır açılmaz bol miktarda soğuk su tüketmeye çalışıldığını söyledi. Can şöyle dedi: "Evet susuz kalmayacağız, suyumuzu mutlaka alacağız ama çok soğuk ve buzlu suyu önermiyoruz. Çünkü bunlar birden bire boş midede kramplara ve kasılmalara yol açabiliyor.

Onun için biraz serin olabilir ama buzlu ve çok soğuk sulardan ve yiyeceklerden kaçınmakta yarar var. İftar ile sahur arasında 2, 2.5 litre su tüketilmesini öneriyoruz. Çay ya da diğer içecekler suyun yerini tutamaz"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık