Organ Naklinde Türk Devrimi

Akdeniz Üniversitesi hem Hepatit-C'li, hem kan uyumsuz, hem de doku uyumsuz hastaya böbrek naklini gerçekleştirdi.

Organ Naklinde Türk Devrimi

Akdeniz Üniversitesi hem Hepatit-C'li, hem kan uyumsuz, hem de doku uyumsuz hastaya böbrek naklini gerçekleştirdi

ANTALYA Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Ünitesi organ nakli alanında dünyada bir ilke daha imza attı. Hepatit-C'li Seydi Aydıroğlu'na (43), eşinden yapılan böbrek nakli başarıyla sonuçlandı. Üstelik çiftin hem doku hem de kan uyumu da yok. Böylece dünyada ilk kez Hepatit-C'li bir hastaya kan ve doku uyumsuz nakil yapıldı.

A.Ü. Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Alper Demirbaş, hastanın hiçbir sorunla karşılaşmadığını belirterek şöyle dedi: Ameliyat sonrasında verdiğimiz ilaçlar, Hepatit-C'li hastaların bağışıklık sistemini baskılıyor. Bu da Hepatit- C'nin vücuttaki faaliyetini artırıyor. Ama biz bu engeli de aşmayı başardık.

Hastanın kanındaki antikorlar (bağışıklık sisteminin, kendine ait olmayan organizmalara karşı vücudu korumak için salgıladığı maddeler) diyaliz makinesinde filtre edildi. Seydi Aydıroğlu ise kendisi gibi kan uyumsuz nakil için Sağlık Bakanlığı'ndan izin bekleyen 8 kişinin varlığına işaret ederek Onların da sağlığına kavuşmasını istiyorum dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık