Organ bağışlayana cenaze bedava

İsveçli araştırmacılar organ bağışını artırmak için ilginç bir öneri ortaya attılar. Linköping şehrinden bir grup araştırmacı, organını bağışlayan kişinin 30-45 bin kron arasında değişen cenaze masraflarının karşılanması halinde mevta yakınlarının organ b

Organ bağışlayana cenaze bedava

İsveçli araştırmacılar organ bağışını artırmak için ilginç bir öneri ortaya attılar.

Linköping şehrinden bir grup araştırmacı, organını bağışlayan kişinin 30-45 bin kron arasında değişen cenaze masraflarının karşılanması halinde mevta yakınlarının organ bağışına daha olumlu yaklaşacağını tezini öne sürdü.

Araştırmacılardan Gustav Tinghög, ortaya koydukları modelin organ bağışını artıracağı gibi etik açıdan da hiç bir sakıncası olmadığını savundu. Organ ticaretinin yasak olduğu İsveç'te organ nakli için sıra beklemekten usanan birçok insanın yurt dışına, fakir ülkelere giderek organ temin ettikleri ortaya çıkmıştı.

Sosyal İşler Bakanı Göran Hägglund gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek yaşananları etik bulmadığını ifade etmişti.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler