Ölüm saati geni bulundu

ABD’li bilim insanları, Parkinson ve Alzheimer’ın gelişmesiyle ilgili araştırma yaparken insan bedeninin biyolojik saatini etkileyen, daha da önemlisi bir kişinin ölme olasılığının en yüksek olduğu zamanının tahmin edilmesine yardımcı olan bir gen varyasy

Ölüm saati geni bulundu

ABD’li bilim insanları, Parkinson ve Alzheimer’ın gelişmesiyle ilgili araştırma yaparken insan bedeninin biyolojik saatini etkileyen, daha da önemlisi bir kişinin ölme olasılığının en yüksek olduğu zamanının tahmin edilmesine yardımcı olan bir gen varyasyonu buldu.

Boston’daki Beth Israel Deaconness Tıp Merkezi’nde görevli ekip 65 yaşındaki 1200 kişinin verilerini inceledi. Ekibin başındaki Andrew Lima, “İncelemeler sonucunda bulduğumuz gen varyasyonu günün hangi saatinde ölüneceğinin ipuçlarını veriyor. Örneğin genin bir varyasyonuna sahip olanlar akşam 18.00’de, bir başka versiyonuna sahip olanlar ise ağırlıklı olarak sabah 11.00’de ölüyor” dedi. 
 
Bu sonucun inme inen ve kalp krizi geçiren hastaların ilaçlarını ne zaman alsalar en etkili olacağının ve hastaların günün hangi saatlerinde en dikkatli izlenmeleri gerektiğinin belirlenmesinde etkili olacağı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler