Öldürücü virüs nasıl bulaşıyor?

Bilim insanlarınca yapılan çalışma, AIDS'e neden olan HIV virüsünün izlerinin milyonlarca yıl önceye uzanabileceğini ortaya koydu.20. yüzyılda bilinir hale gelen HIV virüsüyle ilgili genetik bir çalışma yapan araştırmacılar, uzun süredir maymunlarda benze

Öldürücü virüs nasıl bulaşıyor?

Bilim insanlarınca yapılan çalışma, AIDS'e neden olan HIV virüsünün izlerinin milyonlarca yıl önceye uzanabileceğini ortaya koydu.

20. yüzyılda bilinir hale gelen HIV virüsüyle ilgili genetik bir çalışma yapan araştırmacılar, uzun süredir maymunlarda benzer virüslerin varlığından haberdardı. Washington Üniversitesi ve Fred Hutchinson Kanser Araştırmaları Merkezi işbirliğinde yürütülen araştırmada bilim insanları, çok sayıda maymun türünde virüsler üzerinde araştırma yaparak HIV'in izlerini inceledi.
 
İncelemenin sonucunda Afrika'daki maymunlar arasında HIV benzeri virüslerin 5 ila 12 milyon yıl öncesinde ortaya çıktığı bulgusuna ulaşıldı. Araştırmacılar, bu bulgudan hareketle, HIV virüsünün izinin milyonlarca yıl öncesine dayanabileceğini sonucuna ulaştı.
 
Bilim insanları AIDS ve HIV arasındaki ilişkinin daha iyi anlaşılmasının daha çok araştırmayla ortaya konulacağını belirtti. Araştırmacılar, bu tür çalışmaların virüslerin nasıl çalıştığına yönelik bilgiler sunduğunu ifade etti. HIV virüsünün dünyada 34 milyon insanı etkilediği kaydedildi. Çalışma PLOS Pathogens dergisinde yayınlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler