Okullarda AIDS eğitimi verilecek

1 Aralık ‘Dünya AIDS Günü’ ve takip eden günlerde Giresun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından HIV/AIDS konusunda toplum farkındalığının artırılması için düzenlenecek etkinlikler kapsamında ilk ve ortaöğretim kurumu öğrencilerine yönelik eğitim verileceği belir

Okullarda AIDS eğitimi verilecek

1 Aralık ‘Dünya AIDS Günü’ ve takip eden günlerde Giresun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından HIV/AIDS konusunda toplum farkındalığının artırılması için düzenlenecek etkinlikler kapsamında ilk ve ortaöğretim kurumu öğrencilerine yönelik eğitim verileceği belirtildi.
 

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “1 Aralık ‘Dünya AIDS Günü’ ana temasını insan haklarının korunması ve HIV’den korunma, tedavi, bakım ve desteğe evrensel erişimin sağlanmasına vurgu açısından ‘İnsan Hakları ve Evrensel Erişim’ olarak belirleyen Sağlık Bakanlığı, özellikle okulların 6 ve 8’nci sınıfları ile 9 ve 12’nci sınıf öğrencilerinin, HIV/AIDS’in bulaşma yolları hakkında bilgilendirilmesini istedi. Bakanlık, eğitimlerde, HIV ile enfekte olmuş kişilere ayrımcılık yapılmaması, bu kişilerin hiçbir şekilde suçlanmaması, yargılanmaması ve toplumdan dışlanmaması konularının işlenmesini istedi. Bu doğrultuda ilimiz genelinde 5 okulda eğitim verilecek. Planlamaya göre, 30 Kasım’da başlayacak olan birinci etap eğitimler, 3 Aralık’ta sona erecek.

Eğitimler, 30 Kasım 2010 Pazartesi günü Dereli Çok Programlı Lise, 30 Kasım 2010 Salı günü Giresun Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi, 1 Aralık 2010 Çarşamba günü Bulancak Ticaret Meslek Lisesi, 2 Aralık 2010 Perşembe günü Espiye İmam Hatip Lisesi ile 3 Aralık 2010 Cuma günü de Eynesil Lisesi/nde gerçekleştirilecek” denildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık