O virüs Türkiye'de de var mı!

Akdağ, Erzurum'da, Ankara'dan gelen bir grup gazeteciyle yaptığı söyleşide, Avrupa ülkelerinde ölümlere neden olan EHEC salgınıyla ilgili açıklamalarda bulundu.Salgını yakından takip ettiklerini belirten Akdağ, “Kanlı ishal yapan, ağır seyredebilen bir ha

O virüs Türkiye'de de var mı!

Akdağ, Erzurum'da, Ankara'dan gelen bir grup gazeteciyle yaptığı söyleşide, Avrupa ülkelerinde ölümlere neden olan EHEC salgınıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Salgını yakından takip ettiklerini belirten Akdağ, “Kanlı ishal yapan, ağır seyredebilen bir hastalık. Kanlı ishal yapan başka sebepler de var. Dizanteri kanlı ishal yapar ama bu ağır seyredebiliyor” dedi.

Akdağ, söz konusu hastalığa neden olan mikroorganizmanın “E. coli” diye yazılan ve “akoli' diye okunan mikrobun, bilinen eski mikroplardan biri olduğunu, normalde bağırsaklarda bulunan ve insan vücudu için gerekli olan bir bağırsak mikrobu olduğunu belirterek, ancak bu mikrobun insana zarar da verebildiğini ifade etti.

“Bu hastalık Türkiye'ye de gelebilir mi?” şeklindeki soru üzerine, Türkiye'de şu anda bu salgının olmadığını belirterek, “Bu salgın ülkemize de gelebilir. Tedbirleri alıyoruz tabii. Bağırsakla ilgili bir durum olup dışkıyla geçtiği için bütün ülkelere gelme ihtimali var. Ancak, bizim burada şahsi olarak, ellerimizi sabunlamak, sebzeleri ve salataları sirkede tutmak ve yemekleri çok iyi pişirmek gibi almamız gereken tedbirler var.”

Bakan Akdağ, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının da salgına neden olan mikrobun Türkiye'ye yayılmasını önlemek için denetimlerini sıklaştırdığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler