O Hastalar Mağdur olmayacak: Trabzon'a izin!

Sağlık Bakanlığı, bu yıl da haziran ayından başlayarak 4 ay süreyle tatil yapacak diyaliz hastalarının mağdur olmaması için Trabzon'unda aralarında bulunduğu 60 ilde uygun merkezlere kapasitelerini artırma izni verdi.Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Gen

O Hastalar Mağdur olmayacak: Trabzon'a izin!

Sağlık Bakanlığı, bu yıl da haziran ayından başlayarak 4 ay süreyle tatil yapacak diyaliz hastalarının mağdur olmaması için Trabzon'unda aralarında bulunduğu 60 ilde uygun merkezlere kapasitelerini artırma izni verdi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce bu yılki tatil diyalizi planlamasıyla ilgili genelge yayımlandı.

Genelgede, tatil dönemi kabul edilen haziran-eylül ayları arasında, su sistemi kapasitesi yeterli ve uygun koşullara sahip diyaliz merkezlerinin, cihaz eklemek suretiyle diyaliz hastalarına hizmet verebileceği anımsatıldı.

Geçen yıl 59 ili tatil diyalizi kapsamına alan Bakanlık, bu yıl valiliklerden gelen talep doğrultusunda 60 il belirledi.

2013 listesinde bulunan Muş ve Yozgat, bu yılki listede yer almazken, Kocaeli ve Uşak, 2014 yılı tatil diyalizi kapsamına alındı.

Bu yıl tatil diyalizi uygulaması kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Edirne, Elazığ, Erzincan, Gümüşhane, Hatay, Mersin, Kars, Kahramanmaraş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Trabzon, Tunceli, Zonguldak, Aksaray, Bayburt gibi ülkenin farklı bölgelerinden illerde uygun durumdaki merkezlere kapasite artırma izni verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler