Minikler ağız ve diş sağlığını öğrendi

Öğrenciler ağız ve diş sağlığı ile ilgili bilgilendirildi

Minikler ağız ve diş sağlığını öğrendi

Ortahisar Kent Konseyi faaliyetlerine devam ediyor.


Ortahisar Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Sağlıklı diş sağlıklı gelecek” konulu seminer Trabzon Ortahisar Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda öğrencilerin ve öğretmenlerin katılımı ile gerçekleşti. Seminer de Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi, Pedodonti Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr Tamer Tüzüner ve Trabzon Diş Hekimleri Odası Başkanı Önder Taşan yer aldı. Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız da seminerde öğrenciler ile bir araya geldi. Ortahisar Kent Konseyi ve Trabzon Diş Hekimleri Odası tarafından öğrencileri diş fırçalamaya yönlendirmek amacıyla diş macunu hediye edildi. Dündar Ayyıldız; “Diş sağlığı çok önemli. Bu organizasyonu yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Minikler ağız ve diş sağlığını öğrendi

DİŞ FIRÇLAMAK HER DÖNEMDE ÖNEMLİ

Doç. Dr. Tamer Tüzüner öğrencileri dişin yapısı ile ilgili bilgi verdi. Fırçalama yöntemlerini ve fırçalamanın sağlık açısından önemini anlattı. Tüzüner diş sağlığına dikkat çekerek; “Diş fırçalamak her dönem de çok önemli. Dişleri doğru fırçalarsak ancak o zaman onların üzerine yapışmaya çalışan mikropların dişlerin üzerine yapışmasını önleyebiliriz. Dişlerimize iyi bakmamız lazım. Eğer daha ileri giderse boyun apsesi olabilir. Diş hekimine gidersek diş daha basit şekilde diş tedavi edilebilir. Günlük diş bakımı çok önemli. Diş macunlarının içinde flor var. Onlar dişleri güçlendirmeye yardımcı oluyor” diye konuştu. Diş yerinden çıkabilir. Çenesi önde olanlar risk grubunda. Kırılan parçaları bize getirin süt içinde, suyun için de olsun, yarım saati geçmesin, dişi yerine yerleştirip canlılığını takip ediyoruz” şeklinde bilgilendirdi.

Minikler ağız ve diş sağlığını öğrendi

Minikler ağız ve diş sağlığını öğrendi

Minikler ağız ve diş sağlığını öğrendi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık