Meyve Suyu Diye Kimyasal İçirmeyin

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Kocaokutgen, karaduttan yeşil muza, elma, armut, şeftaliden kiraza, ananastan böğürtlene kadar onlarca ceşit aroma bulunduğunu, aromaların ise kimyasal ürün

Meyve Suyu Diye Kimyasal İçirmeyin

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Kocaokutgen, karaduttan yeşil muza, elma, armut, şeftaliden kiraza, ananastan böğürtlene kadar onlarca ceşit aroma bulunduğunu, aromaların ise kimyasal ürünler olduklarını vurguladı.

''Çocuklarımıza meyve suyu içirirken sağlıkları için doğal olanları tercih etmeliyiz'' diyen Kocaokutgen, alınan ürünün mutlaka ''içindekiler'' kısmına bakılması gerektiği uyarısında bulunarak şunları söyledi:
 
''Meyve suyu alacaksak 'içindekiler' kısmına mutlaka bakmamız lazım. Meyve suyu konsantresi ya da meyve suyu, meyve suyu püresi diyorsa içinde doğal meyveler olduğunu gösterir. Ama içindekiler kısmına baktığınız zaman aroma diyorsa, doğala özdeş aroma diyorsa doğal olmayan kimyasal bir üründen söz ediliyor demektir. Sağlığımız açısından, çocuklarımızın sağlığı açısından mümkün olduça doğal olmayan gıdalardan uzak durmaya çalışmak gerekir.
 
Çünkü meyve sularının içinde meyve suyunda bulunan, meyvede bulunan antioksidanlar, vitaminler az ya da çok vardır. Aromalar sentetik olarak da doğal olarak da üretilebilirler. Dolayısıyla bunların içinde meyvelerde bulunan antioksidan tipi sağlığımızı koruyucu, radikal giderici bir takım ürünler bulunmamaktadır. Ancak dışarıdan katkı yaparlarsa bulunur ama hiçbirşeyin doğal olanı gibi olmaz. Meyve suları alırken bunlara dikkat etmek gerekir.''
 
Prof. Dr. Kocaokutgen, sağlık için asitli içeceklerden de uzak durulması gerektiğini hatırlatarak, çocuklara doğal meyve suları, ayran, yoğurt gibi doğal gıdaların verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler