Maranki çay için tedirgin etti

Neredeyse her gün bir TV kanalında görüyoruz onu... Her katıldığı program reyting patlaması yapıyor. İnternet sitesi günde 1.5 milyon kez tıklanıyor. Kitapları piyasaya çıktığı gün izdiham yaşanıyor. Bugüne kadar yazdığı 5 kitabın toplam satış rakamı 1 mi

Maranki çay için tedirgin etti
Neredeyse her gün bir TV kanalında görüyoruz onu...
Her katıldığı program reyting patlaması yapıyor. İnternet sitesi günde 1.5 milyon kez tıklanıyor.
Kitapları piyasaya çıktığı gün izdiham yaşanıyor. Bugüne kadar yazdığı 5 kitabın toplam satış rakamı 1 milyonu geçti. Bir o kadar da korsanı satılmış.

Konferanslarında iğne atsanız yere düşmüyor.
Bir özelliği daha var Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin; onun her etkinliğinde Türkiye'den her kesimi bir arada görebiliyorsunuz. Laiği de, dindarı da sağlık üstüne söylediği her sözü merakla bekliyor.

Peki nasıl oluyor da tıp eğitimi almamış bir kişi, sağlık konusunda halk nezdinde bu denli itibar görüyor?

Maranki, yüzlerce yıl öncesinden bugüne kadar süzülüp gelen tıp biliminin temel bilgilerini esas alıp günümüze uyarladığını ifade ediyor.
Referans kitaplarının ilki Kur'an, ikincisi ise İbn-i Sina'nın 'El-Kanun fi't-Tıb' eseri...

Bunların üzerine yıllarını geçirdiği Azerbaycan'da, Rusya'da ve ABD'de sağlık üzerine aldığı eğitimleri de ekliyor. “Her kuş iki kanadıyla uçar” diyor Maranki: “İşin hem maddi hem de manevi tarafı var. Ben, sağlık konusunda bilimle dini bir araya getirdiğim için başarılı oldum!”

Maranki'nin tüm önerileri hastalıkları önleyici hekimliğin temelleri üzerine şekilleniyor. Amacının, hastaneye düşmeden sağlıklı kalmanın yollarını anlatmak olduğunu belirtiyor. Bunun yolu ise doğal yaşamaktan geçiyor. Beslenmeden tutun da giydiğiniz giysinin rengine kadar... Bu kadar hayattan olunca tavsiyeler, tabii ki ilgi de o kadar yoğun oluyor.

TEPKİ ÇEKEN ÇAY AÇIKLAMASI
Vatan gazetesi'ne konuşan Maranki, ilgili söyleşide çayla alakalı şu ifadeleri kullandı:

"Çernobil patlayalı kaç yıl oldu, ama hâlâ etkilerini görüyoruz. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum, Karadeniz ve diğer yerlerdeki kanser türü hastalıklardaki artışı ve radyasyonun suyla bütün dünyamıza nasıl yayıldığını biliyoruz. Mesela Akdeniz bölgesine... Onun için biz ıhlamur içiyoruz, siyah çay içmiyoruz.

* Gerçekten çay içmiyor musunuz?

Hayır. Maalesef bazı çaylarımızda biz yine radyasyon tespit ediyoruz.

* Nasıl, ölçüm mü yapıyorsunuz?

Tabii yapıyoruz. Şu an elimizdeki teknoloji radyasyon ölçmek için müsait. Mesela, bizim Avrupa Birliği'nden onaylı, vücut tarama cihazlarımız var. Bu cihazlarımızla 36 organınızı tarayıp 36 bin detay verebiliyoruz size. Aralarında radyasyon da var. Böyle gelişmiş teknolojilerle bedeninizin bağışıklık sisteminin düşüp düşmediğini de görüntüleyebiliyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan onaylı, TSE belgeli bu ürünlerin patentleri bize ait. Bu ölçümleri Kozmik Yaşam Merkezi'mizde yapıyoruz.

VE TEPKİLER:
Eski Çaykur Genel Müdürü Tuncer Ergüven, Maranki'nin açıklamalarının çelişkilerle dolu olduğunu ifade ederek, "Etiket yapmak, meşhur olmak için saçma sapan, yalan, insanları farklı yönlendirmeyi amaçlayan beyanlar. Bir bilgisi, becerisi varsa bu konuda tartışmaya da hazırız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık