Maaşını az bulanlar dikkat!

California Üniversitesi bilim insanları tarafından gerçekleştirilen bir araştırma yüksek tansiyon hastalığıyla düşük ücret arasında doğrudan bağlantı olduğunu ortaya çıkardı.5.651 kadın ve erkek üzerinde üç yıl boyunca gerçekleştirilen araştırma, düşük üc

Maaşını az bulanlar dikkat!

California Üniversitesi bilim insanları tarafından gerçekleştirilen bir araştırma yüksek tansiyon hastalığıyla düşük ücret arasında doğrudan bağlantı olduğunu ortaya çıkardı.

5.651 kadın ve erkek üzerinde üç yıl boyunca gerçekleştirilen araştırma, düşük ücret alanların tansiyonlarının diğerlerine göre daha yüksek olduğunu ortaya koydu.
 
Araştırmaya göre yaşları 25 ile 44 arasında değişen kişilerin maaşlarının iki kat artması halinde genç kadınlarda tansiyonun yüzde 35, genç erkeklerde ise yüzde 30 gerilediği tespit edildi. Araştırma, yaş ilerledikçe ücret artışının tansiyon üzerindeki etkisinin de nispeten gerilediğini ortaya koydu.
 
Buna göre ileri yaşlarda olan kişilerin gelirleri ikiye katlandığında hipertansiyon riskinin yüzde 16 oranında düştüğü belirlendi.
 
Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Prof. J Paul Leigh, yüksek tansiyonun bugüne kadar ağırlıkla yaş faktörüne bağlanmış olduğunu hatırlatarak, sonuçların kendilerini de şaşırttığını bildirdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler