Libya sağlık heyeti Romatem'de

Ankara ve İstanbul’da bir dizi görüşmeler yapmak için  Türkiye’ye gelen  Libya Sağlık Bakanlığı heyeti İstanbul Romatem’İ gezdi. Merkezi gezen heyete, Romatem Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Köksal Holoğlu tarafından bir de brifing verildi. ‘Fizik Tedavi

Libya sağlık heyeti Romatem'de

Ankara ve İstanbul’da bir dizi görüşmeler yapmak için  Türkiye’ye gelen  Libya Sağlık Bakanlığı heyeti İstanbul Romatem’İ gezdi. Merkezi gezen heyete, Romatem Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Köksal Holoğlu tarafından bir de brifing verildi. ‘Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmetlerinin Türkiye’deki Gelişimi’ başlıklı geniş brifing sonrası Libya Sağlık Bakanlığı heyetine başkanlık yapan Bakan Yardımcısı Dr. Omran Turbi de ülkesindeki hizmetler hakkında bilgiler verdi.  Heyetler arası yapılan görüşmeler sonrasında,  karşılıklı bilgi alış verişi ve sağlık hizmetleri paylaşımı için iki taraf arasında bir ön-protokol yapılması ile  önümüzdeki günlerde Libya’dan gelecek resmi bir davetle Romatem yetkililerinin ülkeyi ziyaret etmesi kararlaştırıldı.

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Bakan Yardımcısı Dr. Omran Turbi; ‘Merkezi gezerken gördüklerim beni çok etkiledi. Buranın Dünya’nın dördüncü Robotik Rehabilitasyon merkezi olduğunu duyunca iftihar ettim. Biz kardeşiz ve Türkiye bizim abimizdir. Her konuda olduğu gibi sağlıkta da sizi örnek alıyoruz.  Romatem’i Libya’ya davet ettik ve kendilerinden istifade etmek istiyoruz’ şeklinde konuştu. Bakan Yardımcısı Dr. Omran  Turbi ayrıca,  İç karışıklık sonrası yaralı 10.000 Libya’lının Türkiye’de tedavi olduğunu, ödemelerle ilgili sorunlar halledildikten sonra ikinci 10.000 hastanın da  yakında gönderileceği bilgisini verdi. Sağlık hizmetlerindeki eksikliği hastalarını yurt dışına göndermekle geçici olarak çözdüklerini sözlerine ilave eden bakan yardımcısı,  Türkiye’deki  yatırımcılarla işbirliği yaparak kalıcı ve kurumsal bir  sağlık sistemi kurmak istediklerini ifade etti.   

 Pazartesi günü Ankara’da Sağlık Bakanlığı ile yapılacak görüşmelere katılacak Libya Sağlık Bakanlığı heyeti Salı günü ülkelerine geri dönecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler