Lazerle Varis Tedavisi yapılır mı?

Kılcal damarların belirginleşmesi ve kalınlaşması sonucunda oluşum gösteren varisler bayanlarda daha sık görülmekte ve estetik açıdan kötü bir görünüm oluşumuna sebep olmaktadır. Varis tedavisinde lazer uygulaması kullanılmakta ve kalıcı çözüme ulaşılabil

Lazerle Varis Tedavisi yapılır mı?

Kılcal damarların belirginleşmesi ve kalınlaşması sonucunda oluşum gösteren varisler bayanlarda daha sık görülmekte ve estetik açıdan kötü bir görünüm oluşumuna sebep olmaktadır. Varis tedavisinde lazer uygulaması kullanılmakta ve kalıcı çözüme ulaşılabilmektedir. Uygulamaya başlanılmadan önce cilt soğutulur ve sonrasında varis olan bölgeye lazer ışınları uygulanmaktadır, varislerin ısıtılarak yok olması sağlanmaktadır. Lazer ile varis tedavisi kalıcı bir tedavi yöntemdir ve tekrar edilmesine gerek yoktur. Lazer ışınlarının hızlı etkisi sayesinde kolay tamamlanabilen güvenilir bir uygulamadır. Uygulama seans süresi ortalama 15 ile 30 dakika arasında sürmekte ve seans sonrasında günlük aktivitelerinizi etkilememektedir. Uygulama sonrasında ciltte kızarıklıklar görülebilmektedir, fakat geçici bir kızarıklıktır ve kısa süre içerisinde etkisini kaybedip, yok olacaktır.

Varis tedavisinde kullanılan lazer cihazı Nd:YAG lazerdir.  Lazer ışınları damarlara etki ederek deforme olmasını sağlar. Uygulama sonrasında kabuklanma, kızarıklık ve hafif yanma gibi etkiler görülebilmektedir, tedavi edilen bölgenin, yaklaşık  bir hafta gibi bir süre, doğrudan güneş ışığına, solaryum gibi bazı dış etkenlere maruz bırakılmaması gerekmektedir. Güneşli havalarda mutlaka zararlı güneş ışınlarından korunmak için güneşten korunma kremlerini kullanmalısınız. Uygulamanın ardından duş alabilir ve günlük aktivitelerinize devam edebilirsiniz. Lazerle varis tedavisi; ağrısız bir uygulamadır ve anesteziye gerek duyulmadan gerçekleştirilmektedir, tedavi süresinde ve ya sonrasında bandaj kullanımına ihtiyaç duyulmamaktadır, yüz bölgesi dahil olmak üzere istenilen her bölgeye güvenilir olarak uygulanabilmektedir, varis tedavisi ile aynı zamanda uygulama yapılan bölge üzerinde lekeler var ise bu lekelerde yok olmakta ve tedavi edilebilmektedir. Lazerle varis tedavisi sonrasında hasta günlük aktivitelerine rahatça devam edebilir.

Varislerin oluşum sebepleri genellikle fazla kilo, yüksek alkol kullanımı, dar giysi, ayakta uzun süre beklemek ve hareketsiz kalmak gibi etkenler olarak sayılabilmektedir. Farklı şekillerde oluşum gösteren varis, toplardamar varis, retiküler varis ve telanjiektazi varisler olarak şekil itibari ile üç gruba ayrılmaktadır.  Varis tedavisinde 4 mm. ye kadar olan tüm varislerin tedavisi cilt yüzeyinden müdahale edilip tedavi edilebilmesi mümkündür. Varis tedavisinde kullanılan lazer cihazlarındaki soğutma özelliği teknolojisi sayesinde ısınma hissedilmemekte ve böylece uygulamanın daha rahat  tamamlanması sağlanmış olmaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık