Lazerle Sivilce – Akne Tedavisi

Lazerle Akne Tedavisi Nedir ?Günümüzde beslenme düzeninin bozulması, gıdalarda bulunan çeşitli kimyasal katkı maddeleri ve stresli yaşam biçimine bağlı olarak kişide ortaya çıkan akne ve sivilce problemlerine doğru ve kişiye uygun tedavi yöntemlerinin uyg

Lazerle Sivilce – Akne Tedavisi

Lazerle Akne Tedavisi Nedir ?

Günümüzde beslenme düzeninin bozulması, gıdalarda bulunan çeşitli kimyasal katkı maddeleri ve stresli yaşam biçimine bağlı olarak kişide ortaya çıkan akne ve sivilce problemlerine doğru ve kişiye uygun tedavi yöntemlerinin uygulanması neticesinde ve gelişen teknolojinin de yardımıyla akneleri ve sivilceleri yok etme imkanı bulunmaktadır. Bu amaçla hastalara uzman hekimler tarafından reçete edilen çeşitli krem ve pomadlar, bazı antibiyotikler, akne tedavisi amacıyla steroid enjeksiyonları ve bünyesinde retinoid barındıran bazı ilaçlar kişinin cildinde akne ve sivilcenin çeşitli meydana geliş kaynaklarını abzorbe edip bu istenmeyen durumu ortadan kaldırmak amacıyla kullanılmakla beraber, yukarı bahse konu olan bu ve benzeri çeşitli tedavi yöntemlerinin birçoğu akne ve sivilce tedavisinde hasta açısından oldukça uzun soluklu ve zorlayıcı olmaktadırlar. Bu durumda lazerle akne tedavisi alternatifi pek çok hasta açısından son derece faydalı ve kabul edilebilir bir alternatif etkili uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bakınız : Sivilce Tedavisi

Lazerle Akne (Sivilce) Tedavisi Nasıl Uygulanır ?

Günümüzde gelişen lazer sistemleri teknolojileri sayesinde bir çok lazer tedavisinde lazer cihazınca hastaya uygulanan lazer ışığı kşinin cilt ve deri katmanlarına ve yine cilt yüzeyin herhangi bir zarar vermemektedir ve amaçlandığı şekilde hastanın derisinin alt katmanlarına başarılı bir şekilde gönderilebilmektedir. Kimi lazerle tedavi sistemleri kişinin vücudundaki çeşitli yağ bezlerinde hasar oluşturarak vücutta bulunan bu yağ bezlerinin olağandan daha az miktarlarda yağ üretmelerini sağlamaktadır, bununla beraber yine bazı tedavi sistemleri de kişinin vücudundaki akne ve sivilce gelişimi ile enflemasyona neden olan Propionibakterium acne (P. Akne) adlı bakterileri hedef almaktadır.  Lazerle akne tedavisi prosedürünün bir diğer avantajı da hastaya uygulanan bu işlemin akne ve sivilceleri yok etmesi ile beraber kişinin cilt dokusunu tedavi edici özelliğinin bulunmasıdır, ayrıca bu tedavi yöntemi ile kişinin cildi üzerinde daha geçmişten gelen çeşitli izlerin fark edilebilirliklerinin minimum oranlara indirgenmesinin sağlanması da yine lazerle akne tedavisinin avantajlarından bir diğeridir.

Lazerle Akne Tedavisinde Kullanılan Lazer Türleri Nelerdir ?

 Lazerle akne tedavilerinde yoğun atımlı, mavi ışık, diyot lazer ve fotodinamik akne tedavisi şeklinde farklı yöntemlere sahip tedavi çeşitleri bulunmaktadır.

Lazerle Akne – Sivilce Tedavisi Fiyatları

Lazerle akne tedavisi hakkında daha detaylı bilgi almak ve uygulamanın fiyatlarını öğrenmek için uzman hekiminizle irtibat kurmanız gerekmektedir.

Detaylı Bilgi : Yrd. Doç. Dr. Ektan Demir - Dermatolog

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık