Lazerle epilasyona dair bilmeniz gerekenler

Lazer Epilasyon Nedir ?Lazer epilasyon vücuttaki istenmeyen kılların lazer cihazlarının kullanılması ile kalıcı olarak ortadan kaldırılması işlemidir.Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır ?Lazer epilasyon uygulamasında ciltteki kıl folikülünde yer alan ve kıla

Lazerle epilasyona dair bilmeniz gerekenler

Lazer Epilasyon Nedir ?

Lazer epilasyon vücuttaki istenmeyen kılların lazer cihazlarının kullanılması ile kalıcı olarak ortadan kaldırılması işlemidir.

Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır ?

Lazer epilasyon uygulamasında ciltteki kıl folikülünde yer alan ve kıla siyah rengini veren melanin isimli boyar renk maddesi hedeflenmektedir. Kıl köküne gönderilen lazer ışığı kıl kökünde bulunan melanin maddesi üzerine etki ederek melanin tarafından tutulmak suretiyle burada ısı enerjisine dönüşür. Kıl kökünde ortaya çıkan ısı enerjisi kıl köküne yüksek ısı sayesinde hasar vermektedir. Kıl köküne gönderilen lazer ışığı seçici fototermoliz özelliğine sahip olduğundan sadece vücutta sadece epilasyon amacıyla hedeflenen kıl köklerine etki eder ve diğer dokulara ve hücrelere zarar vermez. Ayrıca insan cildinin ışık geçirgen bir yapıya sahip olması ve kılların ise içerdiği melanin nedeniyle ışık geçirmez yapıda olması sebebiyle kişiye gönderilen lazer ışınları ciltte emilip, tutulmadan direk olarak kılları ve kıl köklerini etkilemektedir.

Lazer Epilasyon Kaç Seans Sürer ?

Lazer epilasyon amacıyla cilde gönderilen lazer ışınları sadece anajen yani aktif durumdaki kıl köklerine etki etmektedir. Vücutta bulunan kıl köklerinin tamamı aynı anda aktif fazda bulunmazlar. Bu durumdan ötürü telojen yani pasif durumda bulunan kıl köklerine etki etmek için bu köklerin de aktif duruma geçmesinin beklenmesi gerekmektedir. Dolayısıyla lazer epilasyon işlemininden başarılı ve etkili sonuç almak için kişiye birden fazla defa lazer epilasyon uygulanması gerekmektedir.

Lazer epilasyon uygulamalarında seans süreleri kişinin yaşına, cinsiyetine, cilt yapısına, kılların kalınlığına ve kıl köklerinin ciltte hangi derinlikte bulunduğuna, epilasyon işleminin hangi bölgeye uygulandığına vb.  faktörlere göre değişmekle beraber genel olarak lazer epilasyon uygulamaları toplamda 10 seansa kadar sürmektedir.

Etiketler : Kadıköy Lazer Epilasyon

Vücutta Hangi Bölgelere Lazer Epilasyon Uygulaması Yapılır ?

Vücutta göz çukurları ve göz kapakları hariç tüm bölgelere lazer epilasyon işlemi yapılabilir.

Vücutta Hangi Hallerde Lazer Epilasyon Uygulaması Yapılmaz ?

Kişinin cildinde lazer epilasyon yapılacak bölgede bir cilt hastalığı varsa lazer epilasyon uygulanmaz. Ayrıca hamilelerde ve ciltteki benlerin üzerine de lazer epilasyon işlemi yapılmaz.

Lazer Epilasyon Fiyatları Nasıldır ?

Lazer epilasyon fiyatları, epilasyon işleminin vücudun hangi bölgesine uygulanacağı ve kaç seans süreceği gibi unsurlara bağlı olarak değişir. Lazer epilasyon ücretleri hakkında detaylı bilgi almak için uzman hekiminize danışmanız gereklidir.

Detaylı İçerik : Euroderm Estetik

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık