Kuruyemiş kanser ve kalp krizi riskini azaltıyor

Bir avuç kabuklu yemişin kanser ve kalp hastalıklarından ölme riskini azalttığı belirlendi. ABD'deki Dana-Fraber Kanser Enstitüsü'nden Dr. Charles Fuchs ve ekibinin araştırması, doymamış yağ asitleri, vitamin, mineral bakımından zengin fındık, ceviz, fıst

Kuruyemiş kanser ve kalp krizi riskini azaltıyor
Bir avuç kabuklu yemişin kanser ve kalp hastalıklarından ölme riskini azalttığı belirlendi.
 
ABD'deki Dana-Fraber Kanser Enstitüsü'nden Dr. Charles Fuchs ve ekibinin araştırması, doymamış yağ asitleri, vitamin, mineral bakımından zengin fındık, ceviz, fıstık gibi kabuklu yemişlerin kolesterolü ve iltihaplanma riskini azalttığını ayrıca, ince kalmaya da yardımcı olduğunu gösterdi.
 
Araştırmacılar ABD'de 120 binden fazla kişinin sağlık verilerini inceledi.  Haftada bir, bir avuç kuruyemiş yiyenlerin kanser ya da kalp hastalıklarından ölüm riskinin yüzde 11, haftada 2-4 kez yiyenlerin yüzde 13, haftada 5-6 kez yiyenlerin ise yüzde 15 azaldığı görüldü. 
 
Araştırmanın sonuçları, "New England Journal of Medicine" dergisinde yayımlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık