KTÜ'ye 2 Yeni servis yapılacak

KTÜ Farabi Hastanesi'ne Kemik İliği Nakil Merkezi ile Yoğun Bakım Servisi yapılacağı bildirildi.Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından lösemi ve diğer kan hastaların

KTÜ'ye 2 Yeni servis yapılacak

KTÜ Farabi Hastanesi'ne Kemik İliği Nakil Merkezi ile Yoğun Bakım Servisi yapılacağı bildirildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından lösemi ve diğer kan hastalarının tedavi göreceği Kemik İliği Nakil Merkezi, Trabzon Ticaret Borsası'ndan ise tıbbi durumu ağır ve sorunlu hastaların tedavi göreceği 2 adet yoğun bakım servisi yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, KTÜ Farabi Hastanesi'nin Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan 4 milyon nüfusa hitap ettiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

''Bölgemizdeki diğer sağlık kurumlarında tıbbi durumu ağırlaşan, komplike ve sorunlu hastalar hastanemize gönderilmektedir. 2003 yılından beri hizmet vermekte olan Kemik İliği Nakil Merkezimizin genişletilmesi ve yenilenmesi için bir proje hazırlanmış ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası bu projeyi sahiplenerek inşaatını üstlenmiştir. Böylece lösemi, kan kanserleri ve diğer kan hastalarının tedavi göreceği kemik iliği nakli ünitemizin yatak sayısı 3'ten 7'ye çıkacak ve tümüyle modernize olacaktır.''

Trabzon Ticaret Borsası'nında hastane için modern yoğun bakım ünitesi yapacağı belirtilerek, ''Bu proje kapsamında her biri yedişer yataklı toplam 14 yataktan oluşan günümüz standartlarına uygun modern 2 ünite bu yıl sonuna kadar bölgemiz insanının hizmetine açmak istiyoruz. Böylece halen toplam 6 yatakla hizmet vermekte olan bu yoğun bakım ünitelerimizin yatak sayıları 14 olacak ve tümüyle modernize olacaktır'' denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler