KTÜ Onkolojide herşey düşünüldü

Farabi Hastanesi'nde faaliyet gösteren Pediatri ve Onkoloji Bölümü'ndeki çocukların tedavi gördüğü servisi, bir süre önce ziyaret eden Vali Recep Kızılcık'ın eşi Sema Kızılcık, söz konusu bölümde tedavisi süren lösemi (kan kanseri) ve diğer kanser hastası

KTÜ Onkolojide herşey düşünüldü

Farabi Hastanesi'nde faaliyet gösteren Pediatri ve Onkoloji Bölümü'ndeki çocukların tedavi gördüğü servisi, bir süre önce ziyaret eden Vali Recep Kızılcık'ın eşi Sema Kızılcık, söz konusu bölümde tedavisi süren lösemi (kan kanseri) ve diğer kanser hastası çocukların, oyun oynayıp eğlenebileceği ve eğitimini sürdürebileceği bir oda bulunmadığını fark etti.

Sema Kızılcık'ın, bu durumu hastane yetkilileriyle paylaşması üzerine, söz konusu bölüme, kanser hastası çocuklar için bir eğlence ve çalışma odası hazırlandı.

Söz konusu oda, Vali Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık, KTÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erol Erduran, Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü ile diğer hastane çalışanlarının katılımıyla kurdele kesilerek hizmete sunuldu.

Prof. Dr. Erduran, odanın açıldığı serviste, 16 yaş altı kanser hastası çocukların tedavi gördüğünü, bu sürede de eğitimlerinin aksadığını söyledi.

Bu odanın, çocukların eğitimine katkı sağlayacağını, onların eğitiminin burada verileceğini ifade eden Erduran, açılan odada çocuklar için bir çok oyuncak ve televizyon bulunduğunu da anlattı. Erduran, benzer yeni imkanlar oluşturulabilmeleri için ekonomik durumu iyi olan vatandaşların katkısını beklediklerini de sözlerine ekledi.

Vali Kızılcık da hastanede tedavi gören çocukların yeni yılını kutlayarak, yenilikler ve güzellikler demek olan yeni yılda, hasta çocukların sağlığına kavuşmasını diledi.

Odada, çocukların eğitimlerini sürdürme ve oyun oynama imkanı yakalayacağını kaydeden Kızılcık, ''Burada, çocukların hoşça vakit geçirebilmeleri ve en azından oynarken ağrılarını, problemlerini unutabilmeleri için bir ortam, dünya yaratmaya çalıştık. Çocuklarımızın eğitimden de geri kalmamaları lazım. Odanın açılmasına öncülük ettiği için eşime ve hastane yetkililerine teşekkür ediyorum'' dedi.

Kızılcık, bu tür çalışmaların büyük maddi rakamlar tutmadığına da işaret ederek, odanın, bu tür imkanlar sunabilecek hayırseverlere örnek olmasını istedi.

Daha sonra tedavi gören çocukları ziyaret eden Vali Kızılcık ve eşi, onlara çeşitli oyuncaklar dağıttı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık