Kramplara aman dikkat!

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faik Altıntaş, sürekli kramp girmesinin normal bir durum olmadığını belirterek, "Kramp nedeninin ne olduğunu tespit edip önceden önlemini almak gerekir" dedi. Ani ada

Kramplara aman dikkat!

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faik Altıntaş, sürekli kramp girmesinin normal bir durum olmadığını belirterek, "Kramp nedeninin ne olduğunu tespit edip önceden önlemini almak gerekir" dedi.

Ani adale kasılmalarına kramp denildiğini belirten Dr. Altıntaş, kramp ağrılarına nelerin neden olduğunun ve bunların tedavilerinin bilinmesi gerektiğini vurgulayarak, "Kramp girdiğinde adaleyi gevşetmek gerekir, örneğin ayak parmakları yukarı aşağı kalkmışsa ayağı ters yönde yani aşağı yönde hareket ettirip sonuna kadar açarak kramp önlenmeye çalışılır. İkinci olarak da hemen adaleyi bir termofor ya da sıcak bir havlu ile ısıtmak gerekir" diye konuştu.

Krampın en yaygın iki nedeninin soğuk ve yorgunluk olduğunu söyleyen Dr. Faik Altıntaş, "Soğukta kan dolaşımı azaldığı adaleye oksijen ve şeker az geldiği için adale bu durumda kendini korumak ister ve kramp girer" dedi.
Altıntaş, "Adaleyi sıcak tutarak, güçlendirerek yorgunluktan uzak durarak veya eksiklik varsa magnezyum desteği alarak kramptan korunabilir" şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık