Kozmetik ürünler kanser yapıyor

 Prof. Dr. Erkan Topuz, kadınları kullandıkları makyaj malzemeleri ve parfümler konusunda uyardı. SHOW TV ekranlarında yayınlanan Saba Tümer'le Bugün programına konuk olan Prof. Dr. Erkan Topuz, kadınların bakımlı olmak için kullandığı makyaj malzemelerin

Kozmetik ürünler kanser yapıyor

 Prof. Dr. Erkan Topuz, kadınları kullandıkları makyaj malzemeleri ve parfümler konusunda uyardı.
 
SHOW TV ekranlarında yayınlanan Saba Tümer'le Bugün programına konuk olan Prof. Dr. Erkan Topuz, kadınların bakımlı olmak için kullandığı makyaj malzemelerinin, saç boyalarının, şampuanların, parfümlerin içinde kanserojen madde olduğunu söyledi.
 
'SICAK SUYLA YIKANMAYIN, DUŞ JELİ KULLANMAYIN '
 
Saç boyasında kanseroje madde olduğunu belirten Topuz, özellikle hamile kadınları saçlarını boyamaması konusunda uyardı. Organik saç boyası alın, Çin malı almayın. İyi bir marka alın. Saç boyasının içinde olan bir maddenin yüzde yüz kanserojen olduğunu vurgulayan Erkan Topuz, 'Boyattıktan sonra sıcak suyla yıkadığın zaman sıcak suyun içinde bulunan klor ve arsenik ile, duş jelini de eklediğiniz zaman yüzde yüz kanserojen madde açığa çıkıyor. Onun için ılık suyla yıkanın. Duş jellerinden uzak durun ama organikse karışmam ' şeklinde konuştu.
 
'KOLTUK ALTI DEODORANTLARI MEME KANSERİ YAPIYOR '
 
Koltuk atları deodorantlarının meme kanserinin en önemli sebeplerinden biri olduğuna dikkat çeken Erkan Topuz, 'Vücudunuzu zeytinyağlı defne sabunuyla yıkayın. Ama yüzde yüz organik deodorant buluyorsanız kullanın. Parfümü vücudunuza sıkmayın giysinize sıkın ' önerilerinde bulundu.
 
RUJDA, OJEDE, ALLIKDA KANSER RİSKİ
 
Rujların pankreas kanserine neden olduğunu da ifade eden Topuz, 'Tırnak cilası böbrek hasarı yapıyor. Ciltte problemler meydana getiriyor. Doğan çocuklarda gelişim problemleri ortaya çıkartıyor. Allıklar da da kanserojen madde var. Oje çıkarıcılar ise üremeyi engelliyor ' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler