Koy elini öğren hastalığını!

İnsanların hayatlarını sağlıklı sürdürebilmeleri için metabolizmanın işleyişinin düzgün olması gerektiğini kaydeden Endokrinoloji ve Metobolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nuri Haksever, "Eskiden metabolizmayla ilgili bilgilere ulaşabilmek için yapılan

Koy elini öğren hastalığını!

İnsanların hayatlarını sağlıklı sürdürebilmeleri için metabolizmanın işleyişinin düzgün olması gerektiğini kaydeden Endokrinoloji ve Metobolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nuri Haksever, "Eskiden metabolizmayla ilgili bilgilere ulaşabilmek için yapılan check-up'larda kan testlerine başvuruluyordu.

Artık kan vermeden de bilgilere ulaşmak mümkün" dedi. CPR adı verilen cihazın üzerine elin konulmasının yeterli olduğunu dile getiren Haksever, cihazın o an avuçta dolaşan kandan ölçüm yaptığını aktardı. Haksever, "Başparmağın altında kalan yuvarlak bölgenin cihazın üzerine yerleştirmesiyle birkaç saniye içinde ölçüm gerçekleşiyor ve değerler cihazdan bilgisayara ulaşıyor. Ölçümü yapan hekim de bilgileri teker teker yorumluyor" diye konuştu.

6 AY SIRA BEKLEDİ

 Şeker, hormon bozuklukları, tiroid hastalıkları, kiloya bağlı hastalıklar gibi metabolizmayı ilgilendiren birçok hastalık kontrol altına alınabiliyor. Aletin, 1 milyon 200 bin hasta üzerinde test edildiğini aktaran Haksever, "CRS, dünyada sayılı merkezlerde kullanılıyor. Ben de Türkiye'ye getirtmek için 6 ay bekledim" ifadelerini kullandı. Aletin Almanya'da üretildiğini aktaran Haksever, aletin bütün spor salonlarında, beslenme ve diyet uzmanlarında muhakkak bulunması gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık