Körlük tarihe mi karışıyor?

John Hopkins Üniversitesinden moleküler biyoloji ve genetik bilimci Jeremy Nathans ile aynı üniversiteden nöro bilimci King-Wai Yau, "ışığın gözde elektrik sinyallerine nasıl dönüştürüldüğüne" ilişkin keşiflerinden ötürü, 1,4 milyon dolarlık ödülü paylaşt

Körlük tarihe mi karışıyor?
John Hopkins Üniversitesinden moleküler biyoloji ve genetik bilimci Jeremy Nathans ile aynı üniversiteden nöro bilimci King-Wai Yau, "ışığın gözde elektrik sinyallerine nasıl dönüştürüldüğüne" ilişkin keşiflerinden ötürü, 1,4 milyon dolarlık ödülü paylaştı. Beyin, ışıktan dönüştürülen bu elektrik sinyallerini kullanarak görmeyi yaratıyor.

Vakıf açıklamasında, bu keşfin körlükle mücadelede yeni tedavi yöntemlerinin yolunu açacağını belirtti. Açıklamada, "Bu bilim adamlarının, görme mekanizmalarının anlaşılmasına yönelik temel önemdeki keşifleri, klinik düzeyde uygulamaya konulduğunda, körlüğün tamamen ortadan kaldırılması yönündeki küresel düzeydeki çabalara çok önemli bir katkı sağlayacaktır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler