Kış aylarında kilo almayın!

Yaz aylarında hareket vardı, hava sıcaktı, sosyalleşseniz de iştahınızı sizi tetiklemiyordu. Hafif giysiler ile kamufle etmek zor olduğundan yememeye yönelik kendinizi iyi idare ediyordunuz. Ta ki kış gelinceye dek. Sıcaklıklar azaldı, hava değişimi hızla

Kış aylarında kilo almayın!

Yaz aylarında hareket vardı, hava sıcaktı, sosyalleşseniz de iştahınızı sizi tetiklemiyordu. Hafif giysiler ile kamufle etmek zor olduğundan yememeye yönelik kendinizi iyi idare ediyordunuz. Ta ki kış gelinceye dek. Sıcaklıklar azaldı, hava değişimi hızlandı ve artık kalın giysiler altına gizlenebilme rahatlığı mı çöktü size de? Bir de soğuk hava ile vücut iç enerjisini dışarıdaki havaya adabte etmek isterken, daha fazla ‘’beslenmek’’ istedi.

Birkaç beslenme tüyosu ile bu süreci kilo almadan geçirmeye ne dersiniz?

PROTEİNİ TERCİH ET

Her gün sebze yemek sizi zinde ve formda tutabilir ancak yağsız et ve tavuk veya balık çeşitleri de aynı zamanda sindirimi zor olduğundan daha fazla kalori yakmaya neden olacaktır. Her öğününüzde yumruk büyüklüğünde protein çeşitlerinin olmasına özen gösterin.

LİF ALIMINI ARTTIR

Nedir bu lif diyorsanız, sağlık için çok yararlı olduğunu düşünüp her yiyeceğin içinde mutlaka aranmalı. Posalı veya lifli besinler denildiğinde meyve ve sebzeler başta olmak üzere bulguru ve esmer ekmeği de düşünmeliyiz. Her gün en az 20 gr lif alımı tok tutacağından ortalama gün de 1 avuç ceviz veya badem, 1 tabak sebze yemeği ve 2 kase salata yemelisiniz.

D VİTAMİNİNİ UNUTMA!

D vitamininden zengin yiyecekler aynı zamanda kalsiyum da içerir. Kalsiyumu yeterli almak barsaklardan yağ emilimini engelleyerek yağların atılmasına yardımcı olur. Dolayısıyla ortalama günde 2 bardak süt veya yoğurt ve 1 dilim peynir yediğinizde bir de bunları az yağlı olanları tercih ederseniz aynı zamanda yağ yakmaya destek olabilirsiniz.

SAĞLIKLI YAĞLARI SEÇ!

Omega-3 ve omega-9 yağları yani balık ve dengeli miktarda zeytinyağı yemek tok tutmasının yanı sıra metabolizmanın da pasını giderir. Haftada 3 gün balık yiyemiyorsanız mutlaka balık olmayan günlerde omega-3 tabletlerinden yararlanmalısınız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık