Kilo vermek için bebekler gibi beslenin

Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, "Bebekler gibi az ve çok sık beslenirsek, metabolizmamız hızlanır ve kilo almayız" dedi.Metabolizma hızının fiziksel olarak dinlenir durumdayken vücudun harcadığı enerji miktarı olduğunu açıklayqan Beslenme Danışman

Kilo vermek için bebekler gibi beslenin

Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, "Bebekler gibi az ve çok sık beslenirsek, metabolizmamız hızlanır ve kilo almayız" dedi.

Metabolizma hızının fiziksel olarak dinlenir durumdayken vücudun harcadığı enerji miktarı olduğunu açıklayqan Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, "Kısaca yediklerimizi yağa dönüştürüyorsak metabolizmamız yavaştır ve az yemeye çalışmanıza rağmen kilo almamıza veya yavaş kilo vermemize sebep olur fakat yediklerimizi yakıyorsak metabolizmamız hızlıdır ve kilo almamız ise daha zordur özellikle güneş varken metabolizmamız daha hızlıdır, güneş batınca da yavaşlar. Beslenme planı da buna göre yapılmalıdır" diye konuştu. Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, beslenme konusunda şu önerilerde bulundu:

"- Sabah uyanınca 1 tatlı kaşığı tere tohumu çok az bal ile karıştırıp yutabilirsiniz.

- Alkali su toksin atar ve kilo verdirir,10 gün süreli kullanabilirsiniz

- 1,5 litre oda ısısındaki suya 2 dilim taze zencefil ve 4 -5 limon damla veya 4-5 damla elma sirkesi katıp. Tüm gün hafif acı sivri biber ile tüketilebilir.

- Gün aşırı, 1 saat hızlı ve yavaş tempolu olarak yapılan spor aktivitesi yapılabilir

- Günde 5 fincan ılık sıcak yeşil çay ( dikkat çok demlenmeden)içilebilir

- Beslenmede yağ miktarı azaltın, zeytinyağı sadece günde 1-2 yemek kaşığı tüketebilirsiniz.

- Yeterli hayvansal protein tüketin. Haftada 3 gün , günde 3 öğün hayvansal gıda ( et, balık, tavuk, yumurta, keçi peyniri, keçi sütü ve yoğurdu) tüketin.

- Haftada 4 gün günde 2 öğün hayvansal gıda tüketin. Hayvansal gıdalar ile buğdaydan elde edilen makarna, ekmek, pilav, patatesi birlikte tüketmeyin, 4 saat ara ile günde 3 kez ana öğün yemek yiyin"

"VÜCUDUN YAĞ ORANINI DÜŞÜRÜN"

Dr. Gönül Ateşsaçan, vücutta yağ miktarı azaldıkça metabolizmanın hızlandığını ifade ederek, "Vücutta kas oranı artarsa vücut hızlanır. Çok sık ve çok düşük kalorili diyetler yapmak metabolizmayı durdurur.Çok az yenildiği taktirde, vücut kendini korumak adına depo yağlarını harcamak istemez ve kalori harcamayı azaltır. Çok uzun aralıklarla yemek yenildiği taktirde vücut enerji yakmayı keser, 5 katlı bir binayı çıkarken ile 100 kalori harcamak yerine, 50 kalori harcar.Depo yağlarını vücudu korumak adına tutar. Stresi mümkün olduğunda azaltmak gerekir çünkü kronik stres kilo yapar. Günde yaklaşık 2.5 litre su tüketmek ve bunun yaklaşık 2 litresini sıcak bitki çayı şeklinde tüketmeyin. Kısacası; Bebekler gibi az ve çok sık beslenirsek, metabolizmamız hızlanır. Unutmayın bebek metabolizma hızı erişkine göre yaklaşık 100 kat fazladır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler