Kenelere karşı vatandaşa uyarı

Kavak İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatih Aydın, köy iken mahalle statüsüne dönüşen Şehyresul ve bağlı birimlerinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA)  hastalığı ile ilgili                bilgilendirme yaparak vatandaşlara kene seti dağıttı. Mahallenin çeşitli ye

Kenelere karşı vatandaşa uyarı
Kavak İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatih Aydın, köy iken mahalle statüsüne dönüşen Şehyresul ve bağlı birimlerinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA)  hastalığı ile ilgili                bilgilendirme yaparak vatandaşlara kene seti dağıttı.
 
Mahallenin çeşitli yerlerine keneden korunma yollarını anlatan afişler de astıklarını söylen Aydın, KKKA hastalığına neden olan kenelere karşı korunulması gerektiğini vurguladı.
 
Hastalığın ölüme neden olduğunu hatırlatan ve vatandaşlardan kene ısırmalarına karşı duyarlı olmalarını isteyen Aydın, şunları aktardı:
 
"İlçemiz Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı bakımından riskli bölgede bulunuyor. Bu zamana kadar,  Alaçam köyünün Dağıcıoğlu Mahallesi, Hacıllı, Karga ve Kaya  mahallelerinde birer ve Beyköyü Mahallesi'nde de 2 vatandaş olmak üzere bu zamana kadar toplam 6 vatandaşımız Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesi ile yaşamını yitirdi. Sağlık personeli olarak vatandaşlarımızın buna karşı tedbirli olmasını istiyoruz. Bu amaçla kapı kapı dolaşıp vatandaşımızın ayağına giderek birebir görüşme fırsatı buluyor ve KKKA hastalığına yol açan kene ve keneden korunma yolları hakkında bilgi veriyor, kene seti dağıtıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık