KARGİD sağlık sektörüne el attı

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) yeni oluşturduğu sektörlerden sağlık sktörü ilk toplantısını gerçekleştirdi.KARGİD Sektör Koordinatörü Ercan Karabaş’ın yönetiminde gerçekleşen toplantıya Sağlık Sektörü Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Cem Şükrü Demet’in y

KARGİD sağlık sektörüne el attı

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) yeni oluşturduğu sektörlerden sağlık sktörü ilk toplantısını gerçekleştirdi.

KARGİD Sektör Koordinatörü Ercan Karabaş’ın yönetiminde gerçekleşen toplantıya Sağlık Sektörü Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Cem Şükrü Demet’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Dr. Alaattin Çebi, Sancak Keskin, Dr. Ömer Ambarcıoğlu, Bayram Şahin Ergün, Hasan Dursun, Mehmet Çağrı Akgündüz ve KARGİD Genel Sekreteri Turgut Altuntaş katıldı.

Toplantının gündemini Trabzon da Sağlık Sektöründe turizm olanakları ve Sağlık bakanlığının sağladığı teşvikler oluşturdu. Sağlık sektörü Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Cem Şükrü Demet, yaptığı konuşmada Şehrimizin sağlık kurumları ve yetiştirdiği sağlık personelinin çık kaliteli olduğunu belirterek, sağlık sektöründeki turizm potansiyelini değerlendiremiyoruz'' dedi.

Demet, Türkiye, sağlık turizminde çok ciddi bir potansiyel taşımaktadır. Geçen yıl 100 binden fazla insan Türkiye’ye tedavi için gelmiştir. Hastalar, ağız, diş sağlığı, göz, ortopedi ve kalp ameliyatları için Ortadoğu’dan, Afrika’dan, Orta Asya’dan hatta Avrupa’dan Türkiye’ye hizmet almak için geldiğini ifade etti.

Sağlık Sektörü Yönetim Kurulu üyelerinden Özel Karadeniz Hastanesi Genel Müdürü Sancak Keskin ise kurması ve işletmesi oldukça pahalı olan hastane yatırımlarındaki tecrübesiyle Türkiye, Avrupa’daki birçok ülkeyi geçmektedir. Bununla birlikte tedavi giderlerinin ABD ve Avrupa’nın altında olması Türkiye’yi sağlık çözümlerinin gözde ülkelerinden biri haline getirmiştir, dolayısıyla yurtdışı sermaye gruplarının Türkiye’de sağlık yatırımlarına olan ilgisi artmaktadır. Devletimizin sağlık turizmi alanında çok güzel

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık