Karadenizli kalp hastaları dikkat

Kurban Bayramı'nda et tüketiminin artacağına dikkat çeken Trabzon Özel İmperial Hastanesi Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kaan Kulan, kalp hastalarını uyardı.Türkiye'de 1 milyon 300 bin civarında koroner kalp hastası bulunduğuna dikkat çeken Doç.

Karadenizli kalp hastaları dikkat

Kurban Bayramı'nda et tüketiminin artacağına dikkat çeken Trabzon Özel İmperial Hastanesi Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kaan Kulan, kalp hastalarını uyardı.

Türkiye'de 1 milyon 300 bin civarında koroner kalp hastası bulunduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Kulan, kalp hastalıklarının dünyada ve Türkiye'de ölüm nedenlerinin başında geldiğini belirtti.

Kalp hastalarının beslenmesinin çok önemli olduğunu kaydeden Kulan, Kurban Bayramı'nda kırmızı et tüketiminin artacağına dikkat çekerek, "Kalp hastaları mümkünse et ve et ürünlerinden uzak dursun. Bunun yerine derisi alınmış beyaz eti tercih etsinler. Eğer kırmızı et yemek istiyorlarsa günde 2 adet köfte ve 1 kalem pirzolayı geçmeyecek kadar yesinler. Etleri, kavurma ve yağlı yemekler yerine ızgara ve haşlama şeklinde tüketsinler. Hastalarımıza her şeyden önce bol sebze ve meyve yemelerini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Kalp hastalarının kurban kesim işinden uzak durması uyarısında bulunan Kulan, "Bu hastalarımızın kurban keserken kendilerini fazla zorlamaması ve aşırı efor gerektiren hareketlerden kaçınması gerekir. Yemeklerden en az 1.5 saat sonrasına kadar aşırı hareketlerden kaçınılmalı. Az ve sık yemek hem mideyi hem de kalbi yormaz. Karadeniz Bölgesi de kalp rahatsızlıkları bakımından diğer bölgelere oranla dikkat çekmektedir. Bunun nedeni de kırmızı et ve katı yağ tüketiminin çok fazla olmasıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık