Kanserden Korun, Ömrünü Uzat

ABD'nin Baltimore kentindeki Johns Hopkins Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, C vitamini ve diğer antioksidanların "HIF-1" adı verilen proteini nötralize ederek, bazı kanserli tümörlerin gelişimini engellediği belirlendi.Fransa ve İtalya'da yapılan ve

Kanserden Korun, Ömrünü Uzat

ABD'nin Baltimore kentindeki Johns Hopkins Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, C vitamini ve diğer antioksidanların "HIF-1" adı verilen proteini nötralize ederek, bazı kanserli tümörlerin gelişimini engellediği belirlendi.
Fransa ve İtalya'da yapılan ve Archives of Internal Medicin dergisinde yayımlanan araştırmada da düzenli D vitamini alanların, almayanlara oranla daha uzun yaşayabilecekleri belirlendi.

Yaklaşık 60 bin hasta üzerinde yapılan araştırmada, düzenli D vitamini alanlarda ölüm riskinin yüzde 7 oranında azaldığı tespit edildi.

"Güneş ışığı" vitamini olarak da bilinen D vitamini, sağlıklı dişler ve kemikler ile sinir hücrelerinin yanı sıra bağışıklık sisteminin düzenlemesi açısından da önemli kabul ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler