Kanserde yaşam süresi 9 yıl uzadı

Bilim insanları, kanser teşhisinden sonra hastaların yaşam süresinin ortalama 9 yıl uzadığını belirterek, 70'li yılların başında, kanser teşhisinden sonra hastaların sadece 1 yıl hayatta kalabildiğini hatırlattı.Araştırma ayrıca kadın hastaların hayatta k

Kanserde yaşam süresi 9 yıl uzadı

Bilim insanları, kanser teşhisinden sonra hastaların yaşam süresinin ortalama 9 yıl uzadığını belirterek, 70'li yılların başında, kanser teşhisinden sonra hastaların sadece 1 yıl hayatta kalabildiğini hatırlattı.

Araştırma ayrıca kadın hastaların hayatta kalma süresinin erkeklerden daha fazla olduğunu da ortaya koydu. Bilim insanları, özellikle meme ve prostat kanseri hastalarının yaşam süresinde büyük artış olduğunu vurguladı.

Ancak araştırmacılar, pankreas, yemek borusu, mide ve beyin gibi bazı kanser türlerinde yaşam süresinin uzaması konusunda çok az gelişme kaydedildiğine dikkat çekti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler