Kanlı balgamı önemseyin!

Trabzon'da İsmail Zengin (55) isimli bir hasta akciğer koruyucu ameliyatı ile sağlığına kavuştu. Trabzon'da özel bir hastanede ameliyatı gerçekleştiren Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr.Yıldıray Bekar, kanlı balgam çıkarma ve öksürük nedeniyle kendilerine ba

Kanlı balgamı önemseyin!

Trabzon'da İsmail Zengin (55) isimli bir hasta akciğer koruyucu ameliyatı ile sağlığına kavuştu. Trabzon'da özel bir hastanede ameliyatı gerçekleştiren Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr.Yıldıray Bekar, kanlı balgam çıkarma ve öksürük nedeniyle kendilerine başvuran hastanın kanamaya neden olan küçük bir tümör nedeniyle operasyona alındığını söyledi.

Ameliyatın tümörün bulunduğu sağ akciğerin tümünün çıkarılmadan yapıldığını kaydeden Dr. Bekar “Sleeve Üst Lobektomi tekniği denilen bu yöntem ile hastanın sağ akciğerinin sadece hastalıklı olan 3'te 1'lik üst lob kısmı, 5 cm'lik solunum borusunun aradan kesilip çıkarılmasıyla birlikte alındı ve kalan parçaların yeniden birleştirilmesiyle sağlam olan 3'te 2'lik alt ve orta lob diye adlandırılan bölüm hastanın kullanımına bırakıldı. Uygulanmış olan akciğer koruyucu ameliyatı ile hastanın, hiç ameliyat olmamışçasına, fizik kondüsyonu ve efor kapasitesi düşmeksizin, nefes kapasitesi gerektiren işleri rahatlıkla yapabilmesi sağlandı” dedi.

Tüm akciğerin çıkarıldığı tedavi yöntemlerinde hastanın fizik kondüsyonu ve efor kapasitesinin yarı yarıya kaybolduğunu kaydeden Dr. Yıldıray Bekar, hastaların kanlı balgam çıkarma, nefes darlığı, öksürük, zayıflama gibi şikayetlerini önemseyerek mutlaka bir doktora başvurmalarını önerdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık