Kan grubu AB olanlarda risk fazla

 Bilim adamları tarafından ABD'de yapılan araştırmada, AB kan grubuna sahip olanların kalp krizi geçirme riskinin sıfır kan grubuna göre çok daha yüksek olduğu açıklandı.'Diabetes Ratgeber' adlı dergide yayınlanan araştırma sonuçlarına göre, A ve B kan gr

Kan grubu AB olanlarda risk fazla

 

Bilim adamları tarafından ABD'de yapılan araştırmada, AB kan grubuna sahip olanların kalp krizi geçirme riskinin sıfır kan grubuna göre çok daha yüksek olduğu açıklandı.

'Diabetes Ratgeber' adlı dergide yayınlanan araştırma sonuçlarına göre, A ve B kan gruplarına sahip olanlarda kalp krizi riskinin yüksek olduğu ancak çok şiddetli olmadığı belirtildi. Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, Alman Kardiyologlar Federal Birliği'nden Dr. Norbert Smetak'ın bu sonuçları değerlendirirken, sonuçların kalp rahatsızlıkları konusunda yüksek riske sahip insanların daha sağlıklı bir hayat tarzını benimsemeleri için bir motivasyon aracı olarak gördüğünü aktardı.

Bilim adamları, diyabet hastalarının sağlıklı insanlara oranla kalp krizi geçirme risklerinin daha fazla olduğunu, sadece Almanya'da yüksek kan şekeri ya da damar sertliği gibi nedenlerden dolayı yılda yaklaşık 250 bin kişinin kalp krizi geçirdiği ifade edildi.

Kalp krizi geçirenlerin hayatta kalma oranlarının geçen yıllarda artış kaydettiği halde yılda yaklaşık 60 bin kişinin kalp krizi, 85 bin kişi de dolaşım bozukluğu sonucu öldüğü hatırlatıldı.

Kalp krizi ya da kalp kaslarında bozukluk sonucu hastaneye getirilen insanların yüzde 60'ından fazlasında diyabet olduğu ya da en azından kan şekeri değerlerinde bozukluk olduğu açıklandı. Diyabetin kalp rahatsızlıklarında temel neden olarak kabul edildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler