Kalp krizleri neden arttı? Aşılar kalp krizine mi neden oluyor?

Son yıllarda kalp krizi vakalarının artması, aşıların kalp krizine neden olduğu iddialarının ortaya atılmasına neden olmuştu. Peki, bu iddialar gerçek mi? Detaylar haberimizde.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, aşıların kalp krizine neden olup olmadığına dair konuştu.

Haber61'in sorularını yanıtlayan Usta, aşıların kalp krizine neden olduğuna dair bir veri olmadığını ifade ederken, Covid dönemindeki hareketsiz yaşam ile beraberindeki sağlıksız beslenmenin kalp damar hastalıklarına yol açmış olabileceğine işaret etti.

Dr. Hakan Usta'nın konuya dair açıklamaları şekilde;

"Erken yaşlarda kalp krizleri karşımıza çıkıyor. Bunun nedeni acaba aşılar mıdır, başka bir nedeni var mıdır diye insanların aklında soru işaretleri oluşuyor. Elimizde böyle bir veri yok. Sağlık Bakanımızın da böyle bir şey olmadığını söylediğini biliyoruz. Kalp hastalıklarının aşıdan kaynaklı olduğunu söyleyebileceğimiz bir done yok. İnsanlar Covid döneminde hareketsiz yaşama büründü. Bunu daha çok düşünmemiz ve konuşmamız gerek. Beslenme yanlışlıkları ve hareketsiz yaşam kalp damar hastalıklarını beraberinde getirdi. O tarafına daha çok yoğunlaşmamız gerek. Geçen ay da bu ay da hareketli yaşam üzerine çokça söylemde bulunduk. Vatandaşlarımız bu tarafına dikkat etse daha doğru edecektir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık