Kalp krizine engel egzersizler

Göğüs kemiğinin arkasındaki göğüs ağrısının kalp krizinin en önemli belirtisi olduğunu kaydeden Dr. Usta, "Fakat diyabet hastalarında ve yaşlılarda bu ağrı çok belirsiz olabilir ya da hiç hissedilmeyebilir. Ağrı sıklıkla göğüsten omuza ya da kollara, ense

Kalp krizine engel egzersizler
Göğüs kemiğinin arkasındaki göğüs ağrısının kalp krizinin en önemli belirtisi olduğunu kaydeden Dr. Usta, "Fakat diyabet hastalarında ve yaşlılarda bu ağrı çok belirsiz olabilir ya da hiç hissedilmeyebilir.

Ağrı sıklıkla göğüsten omuza ya da kollara, ense, dişlere, çeneye, karın veya sırta doğru yayılır. Bazen ağrı bu bölgelerden sadece birinde hissedilir. Ağrı genellikle saatlerce sürer ve dinlenme ya da nitrogliserinle geçmez. Göğüste daralma hissi uyandırabilir. Bunun yanında hazımsızlık olarak da kendi hissettirebilir.

Beraberinde sıklıkla terleme ve hastada ölüm korkusu da vardır. Kalp krizinin kendi başına ya da göğüsteki ağrıyla birlikte hissedilebilen diğer belirtileri ise nefes darlığı, öksürük, baş dönmesi veya sersemleme, bayılma, mide bulantısı veya kusmadır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık