Kalp krizi riski test edilecek

Bu test tansiyon ve kolesterol testleriyle beraber olağan kontrollerin rutin bir parçası haline gelecek. Zaman'ın haberine göre, geniş çaplı yeni bir araştırma, bu test sayesinde düşük kolesterol seviyesine sahip, sağlıklı görünen kişilerde bile kalp kriz

Kalp krizi riski test edilecek
Bu test tansiyon ve kolesterol testleriyle beraber olağan kontrollerin rutin bir parçası haline gelecek. Zaman'ın haberine göre, geniş çaplı yeni bir araştırma, bu test sayesinde düşük kolesterol seviyesine sahip, sağlıklı görünen kişilerde bile kalp krizi veya rahatsızlığı riski olup olmadığını belirleyebilecek.

San Francisco Chronicle'ın haberine göre, test belirli bir proteinin miktarında önemli bir artış olduğunu ortaya koyarsa, bu kişiler yaygın kullanılan statin ilaçlar alarak kalp krizi riskini azaltacak.

CRP olarak bilinen bu test, duyarlı C-reaktif proteinin kandaki seviyesinde artış olup olmadığını ölçüyor. Çünkü böyle bir artış, artan kalp krizi riski ile ilişkilendirilen iltihabın bir göstergesi.

Kalp uzmanları 26 ülkeden 18 bin kişiyi kapsayan bu çalışmanın pek çok hastaya fayda sağlayacağını söylüyor. Yaklaşık 20 dolara mal olan testin, özellikle tedavinin şekline karar vermekte yardımcı olacağına inanılıyor.

Ancak bazı uzmanlar, çalışma kalp ilacı üreten bir firma tarafından finanse edildiği için sonuçlara karşı daha temkinli. Diğer bir grup ise, incelemede yer alan deneklerin 50 yaşın üstündekilerden oluşması ve gençleri içermemesi sebebiyle çalışmanın yetersiz olduğunu öne sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler