Kalbin en büyük düşmanı!

Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Kardiyoloji Uzmanı Dr. Akçay, Türkiye'de her 3 kişiden birini etkileyen yüksek tansiyon hastalığında fazla tuz tüketiminin önemli rolü olduğunu kaydetti. Özellikle kalp hastalarının tuzdan tamamen u

Kalbin en büyük düşmanı!

Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Kardiyoloji Uzmanı Dr. Akçay, Türkiye'de her 3 kişiden birini etkileyen yüksek tansiyon hastalığında fazla tuz tüketiminin önemli rolü olduğunu kaydetti.

Özellikle kalp hastalarının tuzdan tamamen uzak kalması gerektiğini ifade eden Akçay, tuz tüketiminin kalp hastalığına sebep olduğunu hatırlattı. Lezzetine bakılmaksızın besinlere tuz eklenmemesi ve gıdaların mümkün olduğunca az tuzlu tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Nihat Akçay, "Yemeklerin lezzetini artırmak için tuz yerine maydanoz, nane, kekik, dereotu, rezene ve fesleğen gibi bitkiler kullanılmalıdır. Özellikle turşu, kalp hastaları için son derece tehlike oluşturuyor.

Kalp hastaları, margarin yerine sıvı yağ tüketmelidir. Sebze ağırlıklı beslenip, stresten uzak durmalı ve kendisini yoracak bütün işlerden kaçınmalıdır" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık