Kalbin 3 boyutlu haritası!

Kalbin 3 boyutlu haritası çıkartılarak kalp ritim bozuklukları tedavi ediliyor.Trabzon’daki Ahi Evren Göğüs, Kalp, Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Trabzon ve Karadeniz Bölgesi’nin kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde önemli bir merkez o

Kalbin 3 boyutlu haritası!

Kalbin 3 boyutlu haritası çıkartılarak kalp ritim bozuklukları tedavi ediliyor.
Trabzon’daki Ahi Evren Göğüs, Kalp, Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Trabzon ve Karadeniz Bölgesi’nin kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde önemli bir merkez olma yolunda ilerliyor. Hastanede kalp kökenli çarpıntıların elektrik akım yollarına göre kalbin üç boyutlu görüntüsü oluşturularak bu görüntü üzerinde ablasyon (yakma) işleminin yapılıyor. Ritim bozukluklarının tedavisinde son teknoloji olan bu yöntem sayesinde özellikle bazı tür çarpıntılar önce haritalanacak ve çarpıntıya sebep olan kalp boşlukları üç boyutlu olarak ekranda oluşturularak daha sonra hastaya daha fazla radyasyon vermeden bu üç boyutlu görüntü üzerindeki hedef noktaları çaşitli kateterler ile radyo frekans ve ablasyon (yakma) işlemi ile yakılarak hastaların çarpıntıları sonlandırılıyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler