Kalbi sağ tarafta atıyor

Zonguldak'ta yaşayan 43 yaşındaki Bayram ve 40 yaşındaki Seyran Oğuz çiftinin 12 yaşındaki oğulları Doğan'ın kalbi sağ tarafta atıyor.Tıptaki adı Situs İnversus Totalist olan ve nadir görülen hastalık sebebiyle 12 yaşındaki Doğan Oğuz'un kalbi ve tüm iç o

Kalbi sağ tarafta atıyor

Zonguldak'ta yaşayan 43 yaşındaki Bayram ve 40 yaşındaki Seyran Oğuz çiftinin 12 yaşındaki oğulları Doğan'ın kalbi sağ tarafta atıyor.

Tıptaki adı Situs İnversus Totalist olan ve nadir görülen hastalık sebebiyle 12 yaşındaki Doğan Oğuz'un kalbi ve tüm iç organları diğer bireylere göre ters tarafta. Acil müdahalelerde büyük sorunlara yol açabilecek olan bu hastalık sebebiyle herhangi bir çalışma olmadığı için şikayetçi olan anne Seyran Bayram kimliklere kalbi sağdadır ibaresinin konulmasını istedi.

Oğlunun kalbinin ve diğer organlarının diğer bireylere göre ters tarafta olmasının en fazla acil müdahale gerektirecek konularda tehlike arz ettiğini anlatan anne Seyran Oğuz, oğlunu dışarıya "kalbi sağdadır" yazılı kolyeyi boynuna asıp gönderdiğini söyledi.

Situs İnversus Totalis vakalarının tek çatı altında toplanarak bir dernek kurulması ve kimliklerde "kalbi sağdadır" şeklinde uyarı bulunmasını isteyen anne Seyran Oğuz, "Yetkililere sesleniyorum. Bir dernek kursunlar veya çocuklarımızın kimliğine kalbi sağdadır diye yazılsın. Ben bir anne olarak endişe ediyorum. Ya bir acil müdahale gerekirse çocuğumun kalbinin sağda olduğunu bilmedikleri için öldü diye orada bırakıp gidecekler çocuğumu diye korkuyorum" ifadelerini kullandı.

Her şeye rağmen oğlunun diğer insanlardan farklı olduğu için mutlu olduğunu ifade eden anne, "Oğluma sarıldığımda kalplerimiz üst üste geliyor. Kalbimin üzerinde oğlumun kalbi oluyor" şeklinde konuştu.

Olayı 8 yaşındayken oğlunun ayağını burkması sonucu doktora gittiklerinde öğrendiklerini belirten anne Seyran Oğuz, "Doktor ilk olarak kalbini dinledi. Kalbinin atmadığını söyledi. Diğer tarafı dinleyince doktor da çok şaşırdı ve çocuğun kalbi sağ tarafta dedi. Kalbinin sağ tarafa olduğunu öğrenmeden önce oğlum oynadığı zaman koşarak sağ tarafını tutarak bana geliyordu. Ben de oğlum kalbin orada değil ki niye o tarafını tutuyorsun diyordum. Çocuğa inanmıyorduk. Şimdi söylediğimizde de bize kimse inanmıyor. 6 ayda bir kontrolleri var. Şükürler olsun sağlığı iyi ama ileride bir sorun çıkar mı bilmiyoruz" dedi.

Büyüdüğü zaman Fenerbahçe'de futbolcu olmak isteyen Doğan Aydın ise kalbinin sağ tarafta olduğunu ilk duyduğunda korktuğunu ifade ederek, "Hastalığın milyonda bir olduğunu öğrenince kendimle gurur duydum ve özel hissettim. Büyüyünce futbolcu olmak istiyorum ama annem izin vermiyor. Çünkü kalbim sağ tarafta olduğu için korkuyor" dedi.

15 senedir Aydın ailesiyle samimi arkadaş olduğunu ifade eden 44 yaşındaki Ayşegül Kalender ise, "Doğan ilk dünyaya geldiği zaman cildi yaşlı insan derisi gibi buruşuktu. Ailesi ile birlikte korkmuştuk biraz farklı olduğu için. Ama yaşı ilerledikçe derisi düzeldi. Ben Doğan'ın farklı olduğunu hissediyordum. Doğan büyüdükçe süper bir çocuk oldu. Daha sonra anladık ki Doğan'ın kalbi sağ taraftaymış" ifadelerini kullandı.

Kalbi sağ tarafta atıyor

Kalbi sağ tarafta atıyor

Kalbi sağ tarafta atıyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler